The Tomato Secret...

Ja, ik heb een leuk weetje over tomaten. A real secret... Echt héél goed nieuws voor onze tomatenliefhebbers. Ik heb het ergens gelezen op een of andere blog tijdens een van mijn vele slapeloze nachten...
Reeds zeer lang geleden heb ik jullie op het hart gedrukt dat tomaten onder géén beding in de frigo mogen liggen. Tomaten moeten gewoonweg in een groentenmand in de keuken da's het allerbeste voor de smaak van je tomaten en dat fleurt gelijk je keuken op.


Voor jullie, trouwe bloglezers, is dat niks nieuw... maar ik zou zeggen spread the message want er zijn nog veel onwetenden onder ons.
Dat is dus punt één. Maar er is wel degelijk een punt twee! Tomaten bewaren dagen - wat zeg ik, bijna weken - langer als je ze met hun poepje naar beneden in de schaal legt. Trek het groene plusje eruit en leg ze met het gaatje naar beneden op een platte schaal. Als je er even over nadenkt is het vrij logisch. De tomaat heeft een goede stevige huid en dat kuiltje is de enige toegang tot het binnenste van de tomaat. Op die blog gingen ze zover dat ze zelfs de tomaten dicht plakten met plaklint... maar 't waren Amerikanen hé - altijd een beetje erover
En nu hebben we hier in huize Byttebier sindsdien dus géén slappe vieze tomaten meer in de schaal. Alleen nog van die stevige rooie bollen... Try and see for yourself! Voor mij mag het nu voort een kilootje meer zijn!

1 opmerking

  1. Top-tip! Heb gisteren meteen al mijn tomaten uit de koelkast 'gered' en met hun poepje naar beneden gelegd. Vraagje: geldt dat ook voor snoeptomaatjes, kerstomaatjes en van die tricolor-tomaatjes? Bewaar je die ook best uit de koelkast of geldt dat enkel voor tros- en vleestomaten? Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen