Hot and spicy...!

Februari is gelukkig een korte maand en de laatste volle wintermaand. Ik verlang ongelofelijk veel naar iets zomers en iets warms... En omdat momenteel een buitenlandse vakantie geen optie is, zal het dan maar een Thaise soep worden! Dat is ook hot, spicy én buitenlands.


En helemaal niet ingewikkeld. Wees gerust je hebt geen 36 ingrediënten nodig. Een butternut pompoen - die liggen er nog overal met hopen - een dikke ajuin, wat kippenbouillon een blikje cocosmelk en wat currypasta. Currypasta vind je nu overal ook in de Delhaize.

 
Ik hou van de gele maar je kan evengoed de rode of de groene nemen. Rode is de heetste - te warm voor onze familie. En groen koop ik nooit want ik vind een gerecht in dat snotgroen er niet lekker uit zien... Koop is goesting hé!
Begin zoals elke soep. Stoof je ajuin aan in wat olie - geen olijfolie want we koken Aziatisch! Koolzaadolie is een goeie olie hiervoor. Doe wat zout bij je ajuin zo verliest hij vlug vocht en wordt zeker niet bruin.

 
Voeg dan twee tafellepels - gebruik een maatlepeltje, geen gewone tafellepel - currypasta toe, je stukjes butternut, de cocosmelk en de bouillon.Laat een goeie 25 minuten stoven. En dan blenden. En proeven. Wat zeg ik... hot en spicy! Om de boel wat af te koelen kun je wat zure room of griekse yogurt door je soep draaien. Ik eet ze graag met goed wat koriander maar it's up to you...! Ik heb mijn soep naar goeie gewoonte in mijn Thermomix gemaakt, maar je kan ze ook gewoon in een pot op het vuur maken en dan achteraf je Bamix er in steken.
Thaise pompoensoepIngrediënten


 • een butternut pompoen
 • een dikke ajuin
 • 2 eetlepels currypaste - gele in mijn geval
 • 1 blik cocosmelk 400 ml
 • 1 liter kippenbouillon
 • zure room of griekse yoghurt - optioneel
 • koriander - if you like it

4 opmerkingen

 1. Oh.my.god....lijkt me zalig!
  En ja, ik snak ook echt naar zomer!!!Deze week heb ik op woensdag meloen met prosciutto en een sla met groene asperges en spekblokjes en wat noten op het weekmenu.Met een stuk vers brood...njammie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel lekker, feestelijke soep zelfs, gemaakt met rode curry zonder room... heerlijk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er me zalig uit dus ik heb niet getwijfeld en heb gewoon het recept afgeprint....wij hebben thuis 32 butternut pompoenen uit de hof
  geplukt... nu maar smullen he. ik ga die vandaag nog maken!!!!:p

  BeantwoordenVerwijderen