A Yellow Mood...

Citroenijs dus...  maar het is het citroenijs met een sterretje! 't Is Limoncello ijs...! Gemaakt in de enige echte frisco machine!


En wie krijgt nu dat frisco wonder? Wel, Kaat! Kaat Colle is de gelukkige winnaar! Koen en ik  hebben dat hier op de ouderwetse manier beslist - je weet wel, met briefjes in een pot en er dan eentje uit trekken. En al de andere trouwe volgers - althans vanwie ik een adres doorgekregen heb - krijgen in de loop van de volgende veertien dagen friskostokjes thuis gestuurd... mailen voor de stokjes kan nog altijd op lieve@byttebier.net
Nu het recept... warm de room met de suiker en het snuifje zout op in een pannetje tot al de suiker opgelost is in de room.

Voeg dan de Limoncello, het citroensap en de citroenrasp toe en laat de hele boel afkoelen in ijswater. Kom niet in de verleiding om meer Limoncello toe te voegen want anders gaat je ijs niet bevriezen door het alcohol percentage.
Ik spreek uit ondervinding. Meer citroensap kan echter wel. Giet dan je bereiding in het friscowonder of gewoonweg in de ijsblokjes vorm van je diepvries.
Eenmaal goed bevroren - de ijsblokjes - mix je ze nog eens goed door met je blender of staafmixer. Je krijgt dan een soort softijs van Limoncello. Heerlijk!En Kaat ja, die kan aan mooie Limoncello frisco's likken...!

Limoncello ijsIngrediënten


 • 2 x 250 ml volle room
 • 100 gram suiker
 • een snuif zout
 • 125 ml Limoncello
 • 1 + 1/2 koffielepel citroenzeste
 • 60 ml citroensap of ietsje meer als je het ijs wat citroeneriger wilt. Proef dus...!

5 opmerkingen

 1. Dank u wel Lieve en Koen ! Ja, die ouderwetse manier brengt me duidelijk geluk....
  Zie het helemaal zitten om lekkere roomijsfrisko's te maken met uw bekende chocoladekokosoliesaus. En dit receptje met de Italiaanse likeur wordt zeker ook een favoriet.
  Mijn echtgenoot Xavier en dochterlief Felicia kijken uit naar mijn zomerse desserts.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dus...
  ik heb niet gewonnen maar ge kunt dees ook maken zonder machien .
  Dan gaan we dat toch gewoon eens proberen zekers ! ( maar eerst plaats maken in de diepvries... )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooohhhh!!!!!! Dat klinkt zo lekker. Van zodra er terug alcohol op het menu mag ga ik dit proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan dit gedraaid worden in een gewone ijsmachine?

  BeantwoordenVerwijderen