Volle maan...!

Gisterenavond hebben we heerlijk gedineerd onder een volle witte maan. Met 180 waren we deze keer om deel te nemen aan het Kortrijkse Diner en Blanc. Het weer zat ongelofelijk mee... het was gewoonweg een zalige zomeravond! Eentje om nog lang te herinneren...


Normaal gesproken ben ik al weken op voorhand bezig met het menu van Le Diner en Blanc maar dit jaar was er gewoonweg tijdsgebrek. Ik weet niet of dat bij jullie ook zo is maar ik heb soms minder tijd in de vakantie dan in het gewone werkjaar. Er zijn van alle leuke dingen te doen en de stad bruist hier van het leven... en ja, dan kom ik dus in tijdnood.


Gelukkig heeft John me gered en mocht ik maandagavond bij hem in de keuken van zijn restaurant mijn bloemkoolsoepje - witte soep dus voor le Diner en Blanc - komen klaarmaken. Fien - de rechterhand van John - had alle groenten al voor mij gekuist. Super zeg... ik moest maar juist alles in de juiste volgorde in de Thermomix gooien. Zo koken is écht een fluitje van een cent!


Dinsdagavond om zeven uur kregen we op de verzamelplaats alvast een lekker aperitiefje van Dolf. Na een goed half uur maakte John eindelijk de locatie bekend... we mochten ons installeren op de binnenkoer van een prachtige gerestaureerde hoeve.


Na wat gesleur en geknutsel stonden de tafels klaar en konden we eraan beginnen. De flessen werden gekraakt en de keukenchefs legden de laatste hand aan de gerechten.


En met wat orgelmuziek op de achtergrond genoten we van de prachtige avond en ons witte gezelschap...
Voor al mijn volgers - ook de bloglovinvolgers - willen jullie een email met je adres sturen naar lieve@byttebier.com? Ik kan dan de winnaar bekend maken  en al de anderen friskostokjes bezorgen...

2 opmerkingen

  1. ziet er heel tof uit, de vorige keer vond ik dat ook al .
    PS :iks tuurde je een mailtje maar kreeg deze boodschap : The message you sent to byttebier-kortrijk.be/koen was rejected because it would exceed the quota for the mailbox.

    BeantwoordenVerwijderen