My favourite foodblog...!

Een van mijn - vele! - goeie voornemens is de blogroll hier op mijn blog eens deftig op te kuisen en aan te vullen. Heel veel werk is dat eigenlijk niet want ik heb al mijn favorieten als bladwijzers in mijn Ipad opgeslagen...  Het is een beetje vergelijkbaar met foto's in een album plakken... alles ligt al maanden klaar : de foto's, de lijm en het album maar toch kom ik er niet toe om het te doen! Altijd is er iets dringender - eten maken, was in de machine steken, lezen, een dutje doen... 
Maar vandaag neem ik toch even de tijd om jullie mijn allermooiste foodblog voor te stellen. Niet dé allerbekenste in de blogwereld maar wel een écht pareltje. Niet alleen haar blog is prachtig ook Mimi  - de blogster - is een mooi madammeke... !


Alhoewel ze een echte française lijkt heeft ze chinese roots. Ze woonde in Hong Kong, Singapore, Reykjavik, Londen én Parijs. Samen met haar man - Oddur - heeft ze vier kinderen én nog twee pubers - uit het vorige huwelijk van Oddur - die af en toe komen aanwaaien. Volk genoeg dus om voor te koken...

 

Ze wonen al een jaar of twee midden in de Médoc tussen de wijnstokken. In een sprookjesachtig mooi landhuis. Bijna te perfect om waar te zijn... Oddur is fotograaf van beroep en neemt al de foto's voor de blog.
Als hobby fokt hij Jack Russells en dus je ziet bijna in elke blogpost wel een hond of twee opduiken. Mimi kookt elke dag lekkere traditionele franse gerechten. Met veel sausjes en room... en veel en verse ingrediënten. Wijn staat bij iedere maaltijd op tafel... wat wil je midden in de Médoc?
't Ziet er altijd schitterend uit... maar wel iets te omslachtig voor mij. Ik heb de indruk dat Mimi een zalig leventje leidt in het schitterende décor van de Médoc. 
's Morgens na een café crème en een croissant gaat ze met de panier naar de plaatselijk markt en 's middags bindt ze dan even het schortje voor om te starten aan een driegangen lunch. Samen met man en kinderen - altijd lief én schattig - genieten ze van een heerlijke maaltijd. 
In het weekend lopen ze antiekmarktjes af en komen samen met vrienden voor de jacht.Kijk mensen dat is voor mij puur Disneyland.... onwerkelijke perfectie maar o, zo zalig om te lezen en te bekijken! Surtout als je zelf zo'n dag hebt gehad dat alles, maar dan werkelijk alles tegen heeft gezeten...!


En dan nog iets... een van de grootste raadsels voor mij is hoe Mimi zo prachtig slank blijft met al dat calorierijke eten. It must be the French Paradox...!
Hier is de blog Manger.. goed voor uren lees en kijkplezier!

2 opmerkingen

  1. Mimi's blog staat ook al een hele tijd op mijn blogrol. Heerlijk om te lezen en inderdaad ook om naar te kijken én door geïnspireerd te raken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooooh, dankjewel voor de tip !!!
    By the way...niets is wat het lijkt hé...ik denk dat Mimi naast de kodak zuchtend dat bordje aan de kant schuift en op een selderij of wortel knabbelt, ondertussen wat hondenhaar van haar zwarte jurkj plukt, wedden ?..hahahaaa!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen