De appeltjes van Maigret...!

Op een mooie herfstdag stond er bij ons op terras een reuze grote zak vol dikke appelen. Een kadootje van Maigret. Heerlijk zo van die echte appelboom appelen. Vind je niet meer in de winkels.
En wat doe je dan met zoveel kilo appelen? Appelmoes maken natuurlijk! Wij eten hier gelukkig allemaal graag appelmoes. Bij een gebakken kippetje, bij de yoghurt én in de havermout. Appelmoes is een van de weinige dingen die ik altijd in de microgolf klaarmaak. Ik kan dat precies niet meer op het vuur. Tijdens een van mijn slapeloze nachten - met een snurkende Koen naast mij in bed - ben ik een tof receptje tegengekomen. Simpel maar toch iets lekkerder dan mijn gewone appelmoes. Schil je appels en snij ze in partjes, doe ze in je microgolfkommetje en voeg er wat bruine - géén witte - suiker bij. Strooi er wat kaneel over en giet er een scheutje water bij.
Dan de microgolf in op volle kracht. Stop na een minuut of acht en roer de boel om. Zet nog enkele minuten terug tot de appels allemaal mooi gaar zijn en helemaal uit mekaar vallen.Doe ze dan in een zeef en vang het sap op. Duw desnoods met je pollepel wat op de appelmoes. Zet het sap terug in de microgolf zonder deksel en laat enkele minuten opkoken. Het moet ongeveer tot de helft inkoken. Je hebt dan een lekker siroopje dat je over je appelmoes giet.Niks speciaals maar wel lekker. Het zijn soms die kleine details die iets doodgewoon zoveel lekkerder kunnen maken. Ik heb het alvast gepromoveerd tot mijn vast appelmoesrecept.
Compôtes de pommesIngrediënten


 • ongeveer 800 gram appelen
 • 3 tafellepels bruine suiker
 • kaneel voor de liefhebbers
 • 1 tafellepel water


1 opmerking

 1. Ik maak mijn appelmoes altijd in een goeie Le creuset pot...ook met kaneel.
  En het recept van Pietje (Huysentruyt)

  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen