I was in Paris yesterday...!

Echt waar - geloof het of niet - gisteren flaneerde ik nog samen met Françoise door het nazomerse Parijs.


Françoise en ik hebben vele jaren samen gewerkt. Folders gemaakt, beurzen bezocht, stands op Classic gebouwd, voordrachten gegeven over tafeletiquette... én ook veel lief en leed gedeeld. Om nog eens lekker bij te praten leek ons een trip naar Parijs het ideaal. We hadden een strak plan. Als je maar één dag hebt moet er enig time management aan te pas komen.
Lunchen bij Costes op Matignon. Lekker én de obers zijn really cute. Dan op naar de Marais. Rue des Rosiers. Even shoppen bij Cos.En natuurlijk eventje langs mijn favoriete conceptstore Merci. Ze hebben daar juist zoals bij ons in Kortrijk parapluutjes hangen. Wie heeft dat van wie afgekeken? Merci zou Merci niet zijn als ze er nog een extraatje bovenop zouden doen. Er stond daar dan ook een hotdagkraam midden in de winkel.Kijk daar kan een mens nu eens echt ideën opdoen! Iets drinken was jammer genoeg niet mogelijk want alles zat tjokvol... en dat op een gewone maandag! Dan maar hup de metro op naar Sèvres-Babylone. Omdat bij Hermès in Le Plongeoir alles zo verschrikkelijk duur was hebben we ons maar beperkt tot het nuttigen van een taartje. Dat paste nog juist in ons budget en we konden ondertussen op ons dooie gemak alle klanten bestuderen...  jammer genoeg kan ik jullie geen foto tonen want er mag daar absoluut niet gefotografeerd worden.


Maar ik heb wel mooie foto's van La Grande Epicerie. Het is daar op het moment wel een echte bouwwerf.Sommige stukken zijn al gedeeltelijk klaar...het rek voor de waterflessen vind ik alleszins al prachtig... ik vermoed dat alles wel klaar zal zijn tegen de Xmas shopping! Na nog een lekker glaasje rosé - het was tenslotte zomerweer - op het terras van Les Deux Magots zijn we weer met de TGV terug naar Kortrijk gereden. Al babbelend...!

1 opmerking