Boekenbeurs...

Morgen is het de laatste dag van de boekenbeurs. Ondanks het feit dat ik vrijkaarten gekregen heb - dank je wel Hilde! - ben ik er toch weer niet geraakt. Niet dat Antwerpen te ver is, nee, dat niet... ik heb gewoonweg té veel werk. November is sowieso altijd super druk bij ons in de winkel. Maar omdat Sofie nu haar eigen nieuwe afdeling Ms.Aprilfish heeft opgestart - met een aanbod aan make-up and beauty dat je normaal alleen maar op internet kan vinden - hebben we een pak werk meer. Dus in plaats van morgen naar Antwerpen te rijden zal ik me voor enkele uren op het Vandaleplein begraven.
Maar ik wil jullie toch even in Boekenbeursmood brengen en laten genieten van mijn laatste top drie in kookboeken. En nee, het is niet - alhoewel zeker ok - het nieuwe boek van ons Pascale...


 
Op nummer één mijn favoriete schrijver/thuiskok Nigel Slater met zijn nieuwe boek EAT. Ik hou van Nigels stijl. Hij kookt uit de losse hand zonder de minste receptuur - of geeft alleszins die indruk - de heerlijkste en puurste schotels.Royale porties - ik gruw van drie stukjes wortel en een vierkante centimeter vlees - met heerlijke aardse ingrediënten. It's my alltime favourite!
Nummer twee DE SOUK met de Libaneese keuken. Ottolenghi heeft de weg vrij gemaakt naar deze oosterse heerlijke keukens. Het boek van Salma Hage staat bol van de kruidige gerechten.
Sumak, za'atar,, hummus, wintertaboulé... het water komt je gewoonweg in de mond! Het is ook een mooi uitgegeven boek.
Het derde is GRANEN, PEULVRUCHTEN en ZADEN uit de reeks de Good Cook. Ook weer een mooi boek met een lichtblauwe kaft. Past bijzonder goed bij de kleurtjes in mijn huis... Granen zijn in opmars. Zeker sinds het verschijnen van het boek de Voedselzandloper van Kris Verburgh is er meer dan gewone interesse voor granen. Eindelijk zou ik zeggen... Linzen, kikkererwten, bonen da's geen armoe eten dat is - tot nu toe toch - eerlijk ongemanipuleerd en relatief goedkoop eten.
Sommige winkeliers/traiteurs hebben dat al begrepen en bieden lekkere slaatjes aan op basis van granen. Ik heb bij Marc Mylle al twee heel lekkere slaatjes gevonden op granenbasis. Nathalie - Marc's creatieve vrouw - vertelde me dat ze haar inspiratie op haar laatste citytrip naar Parijs gehaald heeft. Wel, Nathalie, van mij mag jij nog op citytrip...!


Geen opmerkingen