Ricotta salata... waar vind ik dat?

In Kortrijk en omstreken - ik bedoel dan Rijsel - kan ik bijna al mijn favoriete producten vinden. Onze winkeliers zijn écht mee met de foodtrends en ik dan ook helemaal niet klagen. Mijn lieve buurman/groentenman heeft een van de lekkerste citroenolijfolies die je maar kan wensen.Een merk dat ik tot hiertoe alleen maar bij Pegna - Via dello Studio 8 - in Firenze heb gezien. Nu dus vlot verkrijgbaar bij ons in Kortrijk.
 Zalig om samen met de mosterd van Camps in een vinaigrette te draaien.

Mijn favoriete pasta van de familie Martelli ligt permanent beschikbaar bij Charlou.

Maldon zout staat nu permanent in de rekken bij Het Visserhuys, Lanckman, Vandererven en Mylle. Ik kan dus écht niet klagen.
Maar lieve collegas/handelaars ik kom nog één ding te kort... Ricotta salata! Dat kan ik noch in Kortrijk noch in Rijsel vinden.


Ricotta salata is de harde kaas gemaakt van ricotta. Zouter zoals de naam al doet vermoeden. Deze kaas is super om over je pasta te raspen. Samen met wat kookwater van de pasta heb je dan werkelijk instant saus. Voelt er zich iemand geroepen om deze kaas te stockeren? Of weet iemand van jullie een adres - op doenbare afstand van Kortrijk - waar ik die kaas kan vinden?

6 opmerkingen

 1. Zal eens rond gaan kijken.
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal hier eens rond gaan kijken.
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. probeert u eens bij de zaak van Sabine Demuelenaere, Pasta e basta ,brugge
  Sabine importeert heerlijke artisanale producten vanuit Italië.
  succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je de ricotta salata al gevonden ? Want ik heb de pech dat mijn Siciliaanse collega die deze altijd voor mij meebracht terug naar Italië verhuist. Ben ook liefhebber van deze kaas. Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, nee, ik heb die hier in Kortrijk nog altijd niet gevonden. Ik heb al wel twee keer de kaas gekregen van mensen die naar Italïe geweest waren. Ik ga er eens naar vragen in Rijsel in de Italiaanse winkel en hou je op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey, in de zomer maanden kan je ricotta salata vonden bij traiteur pomodoro kortrijk.

  BeantwoordenVerwijderen