Lentekriebels...!

Hebben jullie dat ook? Springfever? Zin om alles maar dan ook alles te veranderen en op te ruimen?Ik heb het weer ongelofelijk te pakken... 'k Zou eerst en vooral mijn kleerkast willen opruimen. Alle dikke pulls naar de bovenste kasten verbannen en de laarzen naar achteren schuiven om de ballerinas op de eerste rij te laten staan.Ook mijn frigo is dringend toe aan een lente make-over. Alles moet eruit en de boel moet nodig afgewassen worden en herschikt. Het ding barst haast uit zijn voegen. Maar dat ligt een beetje moeilijk want ik verdraag eigenlijk geen lege,kale ijskast.

Mijn frigo moet lekker boemvol staan. Ik hou ook niet van een strak eetweekplan. Maandag pasta en dinsdag een slaatje met mozarella. Nee, er moeten altijd meerdere opties zijn. Stom natuurlijk want zo vliegt er regelmatig wat in de vuilbak. En dat vind ik weer helemaal niet kunnen... Het is dus een vicieuze cirkel. Nu probeer ik mezelf te trainen en bestel af en toe een pakket van Smartmat - dan valt er helemaal niet te kiezen - maar het blijft hoe dan ook moeilijk. Maar eigenlijk ligt het niet aan mij. Het is het allemaal de schuld van Koen. Soms zegt hij : "voor mij moet je niets voorzien vanavond" en dan komt hij tegen elf uur thuis dood van de honger en vraagt " heb je nog een kleinigheidje?" Zeg mij nu eens hoe kan je met zo iemand in huis een plan maken en volgen?

4 opmerkingen

 1. Mijn truien zijn weg, laarzen ook, ;-))))
  Huis wil ik compleet veranderen, dus jaaa herkenbaar!!!
  Weekmenu is hier echt een goeie zet, ik bespaar heel wat geld door niet om de 2 dagen in de winkel te staan en van alles te kopen wat ik toch niet nodig heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow! Jij bent een efficiente madame... ik kan nog veel leren!

   Verwijderen
 2. Ik plan elke week ons weekmenu met als gevolg een lege koelkast naar het einde van de week toe. Akkoord, ik heb het soms moeilijk met die lege koelkast, dat is een soort van hamsterensyndroom, zeker? Feit is wel dat we veel minder voedsel weggooien en door zo te plannen, hou ik mij ook aan m'n gezonde eetgewoontes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het schaamrood komt op mijn wangen... ik ga toch eens werk maken van een goed eetplan!

   Verwijderen