Max Havelaar...

Als ik de naam Max Havelaar hoor dan denk ik nog altijd aan de lessen Nederlands in de humaniora. We lazen dan op die eindeloos lange en saaie namiddagen het verhaal van Saïdjah en Andinda. Mooi, dat wel maar uiteindelijk zaten we toch allemaal te wachten op de bel!
Nu als Foodie kom ik Max Havelaar weer tegen en wel in mijn eigen Delhaize... 
Deze week loopt er namelijk een verjaardags actie. Delhaize werkt immers al 25 jaar samen met Max Havelaar en daarom krijgen we allemaal een extraatje!  Koop je twee Fair Trade Max Havelaar producten dan krijg je nu het derde gratis. Tof hé!

Ik ben vandaag even gaan kijken en heb twee pakken groene boontjes gekocht - ik wist zelfs niet dat ze ook verse producten hadden - én een stuk chocolade toe gekregen.
Weet je, soms zijn die acties wel niet slecht want anders doe ik altijd op de automatische piloot mijn boodschappen en kijk soms niet verder dan mijn neus lang is. Nu leer ik tenminste weer eens iets nieuws kennen en als het me bevalt, leg ik het de volgende keer weer in mijn kar.
En de bonus is... het goeie gevoel dat ik krijg bij het idee dat ik een klein beetje meehelp aan eerlijke wereld!
Als jullie nu even dit kleine wedstrijdje meedoen en de antwoorden doormailen naar lieve@byttebier.net dan maken jullie kans op een superleuk geschenk! Ik verklap nog niet wat maar het is alleszins de moeite om mee te doen. En daarbij die wedstrijd is bère gemakkelijk. En ik stel géén hatelijke schiftingsvraag. Wat zeg je daarvan?

Vraag 1 Welke twee kleuren zitter er in het Fair Trade logo?
Vraag 2 Hoeveel recepten staan er in het foldertje van de Fair Trade week?
Vraag 3 Wie is de verantwoordelijke uitgever van dat foldertje?
Vraag 4 Wat vinden jullie leuk aan mijn blog?
1 opmerking