't Moet niet altijd soep zijn...!


Nog enkele nachten slapen en dan is het Halloween... En ja, dan moeten we zeker de pompoenen boven halen.


Bij pompoenen denken de meesten mensen traditioneel nog altijd aan soep... maar écht waar je kan zoveel meer doen met een pompoen. Ik heb er deze keer eens lekkere wafeltjes van gemaakt!


Super easy en zo lekker!
Wat je nodig hebt om te starten is pompoenpuree. Die kan je héél gemakkelijk zelf maken. Als je dat niet ziet zitten, koop je gewoon die puree in de biowinkel. Wil de puree wél zelf maken dan neem je gewoon een butternut en snij die in twee. Haal er juist de pitten uit, schillen is zelfs niet nodig. Verpak elke helft in zilverpapier en wrijf deze in met wat olijfolie. Laat ze een veertigtal minuten in de oven op 180°C garen. Wanneer het mes er doorgaat als door de boter, zijn ze gaar. Laat ze even afkoelen en blend ze dan tot puree.
Maak dan je beslag. Klop de drie eitjes tot schuim, voor de moedigen onder ons met de hand en de anderen nemen gewoon de keukenrobot.Voeg nu een kopje pompoenpuree toe. Giet er de botermelk bij. Nu nog enkel nog de droge ingredïenten. Het amandelmeel, de zelfrijzende bloem, de suiker en het bakpoeder. Vergeet niet nog een snuifje zout en wat kaneel toe te voegen...


 
Laat een vijftiental minuutjes rusten en haal ondertussen je wafelijzer van onder het stof.
Giet een klein pollepeltje deeg per wafel in het ijzer. Weersta aan de drang om het wafelijzer te openen en wacht zeker vijf minuten om even te kijken...
Roep de familie bij mekaar en degusteer de warme wafels met abrikozenconfituur... Enjoy!


Pompoenwafels


Ingredïenten

250 ml pompoenpuree
3 eieren
180 ml botermelk
100 gram amandelmeel - dat zijn gewoon gemalen amandelen
100 gram zelfrijzende bloem
2 eetlepels suiker
1/2 koffielepel bakpoeder
een snuifje zout
1/2 koffielepel kaneel

3 opmerkingen

  1. Ik krijg hier zin in, maar ik heb dus geen wafelijzer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik had er eentje met van die hartwafeltjes maar in een grote opruimbui had ik het naar het containerpark gebracht... En dus ben ik er wéér eentje gaan kopen. Wel het aller, aller goedkoopste - dat van Piet - in de Euroshop.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Onmiddellijk geprobeerd en voor de eerste keer een geërfd wafelijzer van Tante Alda getest. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen