Een Amerikaans aperitiefhapje...

In de maand december bestaat mijn leven uit werken, slapen, werken, slapen... véél wakker liggen, en dan weer opstaan en werken. Tijd voor andere activiteiten zoals koken is er gewoonweg niet. Dus... zoek ik mijn heil op internet - waarvoor slaaploze nachten dus toch nog goed zijn! - en trakteer ik jullie op leuke blogs en tips die ik al surfend tegenkom.


Vannacht stootte ik op zo'n zot Amerikaans filmpje - sorry, de kwaliteit van de  foto's is maar zozo.
De man in kwestie heeft een kaashapje omgetoverd tot een decoratieve dennenappel. Ik weet niet of ik het geduld zou hebben om al die amandelen er zo mooi in te steken maar geef toe origineel is het wel! Het heeft iets vintage een beetje zoals onze moeders vroeger een pompelmoes vol stokjes kaas staken...Zijn receptje is poepsimpel. Twee pakjes Philadelpia mengen met wat zachte geitekaas. Dan kruiden met geraspte look, peper en paprikapoeder. Als verse kruiden gaat er wat tijm en platte peterselie in. Alles wordt dan goed gemengd en in een conische vorm op een bord gespreid.
Dan haal je een zak amandelen boven en steek je de ene na de andere erin. Garneren doe je met wat takjes rozemarijn.


Geef er verse cheesecrackers bij et voilà een very American aperitiefhapje!

1 opmerking