Kopenhagen...

Donderdagmorgen - op Hemelvaart dus - zijn we naar Kopenhagen gevlogen voor een stadsbezoek met Leiedal. Dat was dus even bèrevroeg opstaan maar voor wat hoort wat hé?


De vlucht verliep vlekkeloos en ook vond ik op de kortste keren mijn valies weer...
Ons hotel lag pal in het centrum en we hadden in de lobby onmiddellijk onze eerste design ervaring...  dé Egg chair van Arne Jacobsen in een flashy kleurtje!
De stadsbezoeken van Leiedal hebben altijd een strak programma en dus was het vlug valies droppen in een of ander duister burootje en dan weer goed de pas er in naar de eerste afspraak.
Gelukkig was dat een lunch met smørrebrod in De Standard - Almanak.


Het restaurant ligt aan het water met een prachtig zicht op het gebouw waar Noma zit - ja, mensen, dichter ben ik er niet bij geraakt!
Na de koffie hebben we dan uitgebreid de oude stad bekeken te voet én met de boot.


Je kan écht niet naast de Opera kijken die staat te schitteren in de zon! Christianshavn is dan weer gemoedelijker en helemaal op mensenmaat.


De Denen genieten echt wel van het leven en dat ze het gelukkigste volk ter wereld zijn geloof ik direct...


Die mannen nemen gewoonweg de fles en de glazen mee als ze gaan wandelen!
's Avonds hebben we in Maven - een deel van een in onbruik geraakte kerk - gegeten. Leuke locatie en ook hier mmm... zó lekker!

Ik heb de indruk dat Noma écht de Scandinavische keuken op de kaart heeft gezet. En nu versta ik ook waarom Mathieu en Sofie van Tables d'amis zo graag naar Kopenhagen komen!
En na dat zàlige eten en nog een frisse wandeling terug naar het hotel zijn we maar vlug ons bed ingedoken...

Dag twee krijgen jullie morgen...

1 opmerking