Mijn favorieten van deze maand...

Juli is sowieso al mijn favoriete maand van het jaar... omdat dan de vakantie én meestal ook het mooie weer begint.
Maar mijn grootste favoriet van deze maand zijn de tomaten. In geen enkele andere maand van het jaar zijn de tomaten zo lekker... ik eet ze gewoon uit het vuistje. Natuurlijk rijkelijk voorzien van mijn geliefde Maldon zout!De allerlekkerste soort zijn de dikke, ietwat lelijke coeur de boeufs. Veel vlees en weinig pitjes. En met één tomaat kan je een volledig bord volleggen. Zalig in de klassieke combinatie met mozarella maar ook gewoon supersimpel met wat olijfolie en zout zijn ze niet te versmaden. Vergeet niet dat je tomaten NOOIT in de ijskast mag leggen omdat ze anders al hun smaak verliezen!

Als nummer twee komen de zomerbessen... rode besjes, frambozen, bosbessen en braambessen. Héél gezond, vol antioxydanten - daar blijf je dus jong van! - en ongelofelijk lekker.  Bessen bewaar je best in je ijskast maar haal ze zeker een uur voor je ze gaat opeten uit de koude. Het lekkerste dessert met bessen is volgens mij Eton Mess. Recept staat in mijn kookboek en ook hier op de blog kun je het vinden...
Nummer drie is mijn pot rozemarijn. Ik heb absoluut géén groene vingers en die twee potten water geven op ons terras is voor mij al een gigantische inspanning. Ik vergeet altijd dat die gasten water moeten hebben...
De rozemarijn vliegt hier bij de gebakken patatjes en de geroosterde groenten. En als tafelversiering doet hij ook regelmatig dienst. Een schatje die rozemarijn van mij...
Nummer vier is iets uit de Delhaize : de gaspacho van Alvalle. Echt mensen, ik kan die niet beter maken dus ik sloof me nooit meer uit en koop gewoon een pak. Ik pimp het dan wat met zout en basilcum en bruschetta and that's it!Nummer vijf is het mooie tijdschrift Kinfolk. Ik ben al héél lang fan en moest het ofwel in Parijs bij WH Smith kopen ofwel online. Maar nu sinds kort verkopen ze het ook bij onze boekhandel Theoria hier in Kortrijk. Het staat vol mooie foto's en boeiende artikels... echt een aanrader én het geeft extra allure aan je salontafel!


1 opmerking