Back to normal...

Gisterenavond waren we rond tien uur terug thuis van een weekendje Lyon. 't Was tof maar ik ben toch weer blij om terug in ons eigen huis te zijn. Ik ben geen échte reiziger - zo een die uit zijn valies kan leven. Valiezen pakken doe ik sowieso al niet graag want ik heb precies altijd het verkeerde mee. Koen was al weken het weer in Lyon aan het bestuderen en zo kreeg ik elke keer andere informatie ivm de ideale kledij. Uiteindelijk heb ik mijn sandalen thuis gelaten en een regenjas ingepakt en ja, wat heb ik gemist? Juist ja, mijn sandalen! En die regenjas heb ik niet uit de valies gehaald...


Er is géén verslag van Lyon. Het enige dat ik gedaan heb is enkele foto's op Instagram gezet. Ik heb eens congé genomen en helemaal niks gefotografeerd voor mijn blog. Moet soms ook eens kunnen. En daarbij als jullie Lyon willen bezoeken, het is een héél gemakkelijke stad. Ge kunt gewoonweg niet verloren lopen, vroeg of laat kom je water tegen. En is het vuil en donker water dan is het de Saône en proper water dan is het de Rhône. Zo eenvoudig is dat daar.


Vandaag gaan we terug koken. Wel, nog niet het serieuze werk, het is tenslotte nog midden augustus!
Maar een lekker, simpel slaatje. Mijn favorietje van deze zomer. Met twee ingredïenten die momenteel spotgoedkoop zijn. Charentais meloen - tweede aan de helft van de prijs vanmorgen in de Delhaize - en komkommers. Voor de rest heb je olijfolie, vers gemalen peper, Maldon zout én lekkere Chardonnay azijn nodig. Easy hé...Misschien nog even de tip herhalen hoe je een goeie meloen herkent? Zijn staartje moet loslaten - dat is een van de belangrijkste punten waar je moet op letten. Kijk naar het staartje van mijn meloen op de foto... zo moet het eruit zien. En voor de rest gewoon je neus gebruiken! Draai de meloen om, doe je ogen dicht en ruik...
Indien er niks te ruiken valt, terugleggen en een andere nemen tot je de ideale meloen vast hebt.
Begin met de komkommer en snij die in rondjes, schil en ontpit je meloen. Leg alles mooi op een schaal. Mooie schaal hé, gisterenmorgen gekocht op de markt in Lyon... ik zou er zo willen vinden om in onze winkel te verkopen...
Giet er dan wat azijn en olijfolie over. Kruiden met flink wat peper erover en Maldon zout.

Ik weet het... het lijkt veel te simpel maar echt waar, je meloen gaat ongelofelijk zoet smaken door de combinatie met hét zout, de peper, de azijn en olie. En de komkommer zorgt dan voor het frisse element. Ik vind het een zàlig slaatje...Als toemaatje heb ik heb nog twee mooie foto's - niet van mij...gevonden bij Garance Doré - om watermeloensalade met feta te presenteren.


Je snijdt gewoonweg een mooie schijf watermeloen af en verkruimelt er de feta over en dan afwerken met wat rucola, peper en olijfolie. Tof hé! Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar ik vind het alleszins een schitterend idee!

Charentais Meloen met KomkommerIngredïenten


 • een rijpe Charentais meloen
 • een frisse komkommer
 • Chardonnay azijn - bij ons in Kortrijk koop je dat bij Vandererven
 • olijfolie
 • Maldon zout
 • vers gemalen peper

2 opmerkingen

 1. Mjam mjam! Een blogvakantie, dat moet kunnen, hé!

  Als je die borden weet te verkopen, dan kom ik er ééntje kopen, hoor.

  Ha, de tip met het ruiken! Komt Steven gisteren thuis: en vreemd dat die mensen kijken wanneer ik aan de meloenen ruik.. tja, we zullen maar eens een linkje naar jouw blog in de Delhaize moeten hangen zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De meloen-komkommer-salader meteen uitgetest en zomaar NU eventjes van aan het genieten... Zeer frisse, geslaagde combinatie! En oogt mooi ook! Dank voor de njammie-lunchpauze!

  BeantwoordenVerwijderen