Nog een paar keer slapen...

En dan mogen de pakjes onder de kerstboom eindelijk open!


Zalig hé die laatste dagen voor Kerstmis... Alhoewel ik nu keihard moet werken en amper enkele uren vrij heb in de week geniet ik écht van deze periode. Kortijk is ongelofelijk gezellig met de Kerstmarkt en overal lampjes. Dit jaar hebben ze écht hun best gedaan! We hebben nu eens helemaal géén opmerkingen.  En pas op mensen, wij middenstanders zijn normaliter eersteklas zagen!
Aan de  winkels hebben we met vereende krachten leuke kerstborden gehangen en onze Grote Markt is een zee van lichtjes... top gewoonweg!
En de Kerstmarkt is heerlijk om na de winkel nog een - welverdiend - glaasje te drinken.
Ik heb al van alles voor iedereen gekocht en diep weg gestopt in mijn kleerkast, uit het zicht van alle nieuwsgierige blikken. Pas volgende week al ik compleet rond ben, ga ik een hele avond op mijn gemak inpakken. Met een grote pot chai thee in de buurt denk ik...
Bij ons geen lotje trekken, wij kopen voor iedereen er zijn dus massa's pakjes. Om de honger onder controle te houden aperitieven we met van alle lekkere hapjes die Bomma bij mekaar zoekt. Ik doe geen voorgerecht meer want anders eten ze bijna niks van het hoofdgerecht én blijf ik met al die overschot zitten... Ik maak iets eenvoudig dat iedereen lust en met héél weinig werk aan. Wat er op het menu staat zeg ik niet want wie weet lezen ze deze keer wél mijn blogpost en voilà mijn verassing is weg!
Ja, en ondertussen ben ik ook eindelijk van dat verschrikkelijk gips verlost. Mensen ben ik blij dat mijn pols weer aan mekaar gegroeid is! Alles is een opgave met zo'n klomp aan je hand. Een fles of pot opendraaien zelfs soep eten is een tour de force...
Ik moet natuurlijk nog voorzichtig zijn en niet weer de zot uithangen en dus heb ik wijselijk beslist om de ijsbaan op de markt maar over te slaan. Ik ga gewoon bij kijken én een lekker drankje houden!

Geen opmerkingen