Wintergroenten...

Echt, dit is de laatste blogpost die jullie krijgen met wintergroenten. Ik ben ze gewoonweg beu... Vanmorgen ben ik na lange tijd nog eens met John naar de markt in Rijsel gereden. 't Was natuurlijk écht wel weer leuk om op de markt rond te wandelen maar man, man, overal lagen er nog pompoenen, pastinaken en dikke winterwortelen. Om depressief van te worden. Ik heb gewoon genoeg gehad van de knollen en de kolen. Mijn fantasie om er leuke gerechten mee te bedenken geraakt ten einde.
Gelukkig lagen er ook pakken tulpen zodat ik toch nog een héél klein beetje een lentegevoel kreeg...
Maar kom, hoe dan ook, ik smijt er nu toch nog een laatste koolrecept tegenaan. Eentje met spruitjes dan nog! Niet iedereens favoriet, dat weet ik, maar deze keer gebruiken we ze rauw. Super gezond want je krijgt een boel vezels binnen en die zorgen ervoor dat je tenminste lekker slank blijft.
Nu moet ik zeggen dat ik wel met de nodige argwaan aan het recept begonnen ben. Rauwe spruiten, hoe krijg je dat nu lekker? Wel, het zit hem allereerst in het superdun snijden van de spruitjes. Dus haal je mandoline uit de schuif of een verschrikkelijk scherp mes en je allerbeste snijtechniek... 
Dan meng je er wat lekkere olijfolie, een klein beetje citroensap en vers geraspte parmezaan onder.
Wees niet zuinig met de kaas want die geeft juist veel smaak.
Ik heb er natuurlijk nog wat extra Maldon zout bij gedaan. Jullie kennen me hé! Als je nu proeft is het écht niet lekker... de kool blijft te veel op de voorgrond. Maar vertrouw me alles komt goed als je er de gedroogde cranberries onder mengt.
Onmiddellijk krijg je meer balans door de tegenstelling bitter en zoet. Schep er dan nog wat rijpe, romige avocado door en je hebt een gezonde én lekkere wintersalade. Eentje om Pascale Naessens jaloers te maken!

Spruitjessalade met cranberries


  • een kommetje - schoongemaakte - spruitjes
  • een zakje gedroogde cranberries 
  • een rijpe avocado
  • een stukje parmezaan
  • een beetje citroensap
  • olijfolie
  • Maldonzout
  • peper

Geen opmerkingen