Drukke tijden...

Ja, écht, ik voel me schuldig dat ik hier al enige weken niks meer van me heb laten horen... But sometimes life takes over!
Want ja, mensen, we hebben super toffe nieuwe plannen! Half november openen we een "lunchrestaurant" in onze winkel op het Vandaleplein. En wie denken jullie dat er daar achter de potten gaat staan? Juist, Rue de Surène herself zal daar de schort ombinden.
Bère veel werk dus. Nu eerst al met de werken en het herorganiseren van de winkel. Want ook daar starten we met een aantal nieuwe merken. En dan is er nog de inrichting van mijn nieuwe keuken, het menu, het zoeken van de leveranciers... tja, er komt écht wel veel bij kijken. Vandaar de tijdelijke stilte op de blog... maar beloofd, ik zal jullie hier zoveel mogelijk op de hoogte houden van de werken. En, ja, natuurlijk komen er ook weer recepten!
Maar nu eerst even een kort verslag van ons laatste bezoek aan Parijs...


We zaten deze keer in de Hilton Opéra aan het station van Saint-Lazare.Prachtig hotel, wel wat ver van de Marais maar omdat we veel te bezoeken hadden in le huitième was de ligging heel goed. Onze kamer was op het vijfde en dus kon ik uit mijn bed de Eiffeltoren zien. Super!
Eigenlijk was ons bezoek aan Parijs deze keer een échte "studiereis" omdat we veel leuke en hippe restaurants wilden bezoeken om ons te inspireren.

Maar natuurlijk konden we het niet laten om ook enkele tentoonstellingen te bezoeken. Koen had -  héél vooruitziend - alle tickets vooraf geboekt en zo moesten we nergens lang in de rij staan. Drie top tentoonstellingen hebben we gezien. Eerst Hockney in Beaubourg op dag een.

De week voor we vertrokken was er een documentaire op Canvas over Hockney en dus waren we enorm goed voorbereid op het bezoek.

Op dag twee zijn we naar Dior geweest én dat was top. Je moet zelfs niet van mode houden om daar van te kunnen genieten.

Gewoonweg de manier dat die expositie is opgebouwd is adembenemend... Gaan écht waar! Ze loopt nog tot in januari.
Dag drie was voor Picasso. Olga Picasso. Een van de vele vrouwen van de Spaanse meester...

Mooi, ingetogen en ook hier was de setting prachtig. Het museum is volledig vernieuwd en je kunt én van het gebouw én van de werken genieten.En boven heb je een zàlig terras om koffie te drinken en je aankopen uit de museumwinkel te bekijken;
Kort samengevat hebben we eigenlijk drie dagen niks anders gedaan dan gegeten, geslapen en naar schitterende kunst gekeken... Voor ons twee dus dé ultieme vakantie!2 opmerkingen

 1. Dag Lieve,
  Wat een aangename verrassing om te mogen lezen dat we straks in jullie winkel een hapje kunnen komen eten. Spannend! Kijk er al naar uit...Je gaat dit echt goed doen.
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk zo uit naar jullie lunchrestaurant. Ik probeer er zo snel mogelijk te geraken eens het open is! :-)
  Ik vind dat wel een hele leuke studiereis, hoor. Leek mij een zalige trip!

  BeantwoordenVerwijderen