Baribicù!

Wij zijn geen fervente barbecuers...Je hebt mensen die al van bij de eerste zonnestraal het groot materiaal boven halen, de hemdsmouwen oprollen en dan hopen gegrilld vlees produceren. Niet zo bij ons. Heel langzaam moeten we wennen aan het outdoor cooking concept. De grootste struikelblok ben ik, want buiten koken is voor een stuk de controle verliezen.  Koen doet dan een deel van het werk : vuur aansteken - altijd véél te laat - en grillen. Nu heeft mijn ventje veel kwaliteiten maar die van keukenpiet zijn er helaas niet bij. Dus is het altijd even afwachten... Nu, er kunnen maar twee dingen fout gaan : undercooked of overcooked!


Zondag deden we de eerst tryout.  Een spliksplinter nieuwe barbecue van Alessi. We moesten hem natuurlijk nog helemaal monteren - altijd even tricky - en natuurlijk was er een onderdeel spoorloos...
Het is gelukt - zonder hendel, maar met tang - om de Italiaanse barbicù op te zetten.


Veel speciaals hebben we er niet opgelegd de eerste keer: wat worst en wat gemarineerde lamkoteletjes.

 
De timing was niet ideaal - dat bedoel ik dus met de controle verliezen! - maar het was lekker (lees: het was niet aangebrand en niet meer rauw).
De groentjes heb ik klaargemaakt op mijn maxigrill (binnen dus!) waar ik heel content over ben en die ik perfect kan controleren - ok, ik ben een freak! Aubergines en courgetten zijn allebei zeer vlug gaar als je ze in dunne plakjes snijd. De courgetten mag je van tevoren marineren met lekkere olijfolie en rozemarijn maar de aubergines snij je best juist voor gebruik in schijfjes - ze verkleuren dan niet zo. Ook doe je er pas op de grill een beetje olie over met een borsteltje want ze zuigen de olie op als sponzen.Kruid je groenten goed met peper en zout en gedroogde rozemarijn. Deze geroosterde groentjes zijn lekker als ze lauw zijn maar ook koud zijn ze heerlijk. Moest je nog wat over hebben dan kun je er de volgende dag nog een supergezond broodje feta van maken.


Simpel barbecuetje, maar ja je moet ergens beginnen... en we hebben in dit geval de drank de hoofdrol laten spelen!Geroosterde groenten

  • 2 aubergines
  • 4 dunne courgetten
  • olijfolie
  • gedroogde rozemarijn
  • peper&zout
Wens je meer uitleg over de Grill XXL, kom dan gerust eens langs bij Byttebier!

Geen opmerkingen