Paasei!

Nog twee dagen en het is weer Pasen. In Kortrijk zullen we het geweten hebben want de Foor staat er weer in al zijn glorie. De eerste weken vind ik het best gezellig al dat volk, het nougatkraam, de oliebollen... de pannenkoeken - zie Sofie genieten van haar eerste pannenkoekje - maar de laatste week tellen we af tot de stad weer van ons is. Want de gemiddelde foorganger da's echt iets speciaals. Hoe warmer het weer hoe meer billen en buikvet we mogen bewonderen. Op een terrasje zitten op de markt is bijna een studie in antropologie.



Sorry, ik dwaal af...vandaag maken we een lekker paaseitje. Een receptje van Rachel Khoo - je weet wel, van Little Paris Kitchen. Het is klaar op een kwartiertje en het is toch weer eens wat anders dan een gewoon ei. Neem een ovenvast kommetje en schep in ieder potje een volle eetlepel zure room - goed gekruid met peper en Maldonzout. Daarop kraak je een vers eitje. Voeg wat fijngesnipperde bieslook of peterselie toe en nog een eetlepel zure room. Zet het geheel in een bain-marie in een oven van 180°C.




Een bain-marie geeft de warmte geleidelijker door en geeft zeker met gerechten op basis van eieren een veel beter resultaat. Doe er warm water in, géén kokend water! Wil je het eitje aan de runny side dan mag je het beslist niet langer dan 14 minuten in de oven laten zitten. Als het uit de oven komt werk je het af met een genereuze lepel foreleitjes en snij er soldaatjes bij - lekkere reepjes koekebrood besmeerd met goeie boter.



Dat is nu nog eens een Paasei waar een kip trots op kan zijn!



Oeufs en cocotte


Ingrediënten

  • 1 ei per persoon
  • 2 grote volle eetlepels zure room per persoon
  • een beetje verse bieslook
  • peper en Maldonzout
  • wat foreleitjes
Het boek Little Paris Kitchen van Rachel Khoo is al te koop bij Theoria in het Nederlands en de leuke Le Creuset potjes kun je bij ons in de winkel krijgen...

1 opmerking