Smokey Soup!

Nog eens een soepje... Vuurrood deze keer. Met paprikas en tomaten. Very basic, very easy. Iets lekker én gezond om de week mee te beginnnen.


 Onze rode paprikas - dat zijn de rijpste - gaan we roosteren in de oven. Snij ze overlangs door en verwijder alle witte stukken en de zaadjes. Schik de groenten op een bakplaat -  reeds goed ingeolied en voorzien van peper en zout. Laat ze in een oven van 180° een twintig tot dertigtal minuten roosteren - gewone oventemperatuur, géén grill. Dat langzaam roosteren geeft de smokey flavour. Ik geef toe dat mijn paprikas bijna té zwart waren maar ja ik was even de tijd uit het oog verloren. Een babbel over het tuinhek met mijn sympatieke buurman was de oorzaak. Je zou voor minder iets laten aanbranden! Eenmaal geroosterd, doe je alles in een kom en sluit deze af met een deksel of plasticfolie zodat er flink wat stoom ontstaat. Laat het minstens een half uur tot een uur staan. Hoe langer je wacht, hoe makkelijker de schil eraf gaat.


 Ondertussen kun je al een ajuin stoven, zacht en doorschijnend moet hij worden zonder kleur te krijgen. Pel je paprikas en ze mogen best hier en daar wat zwart zijn dat geeft extra smaakdiepte. Doe alles bij de gestoofde ajuin en voeg ook nog een heel blik gepelde (blauwe!) tomaten toe. Vergeet er ook niet een volledig potje tomatenconcentraat met groenten van Elvea bij - ons geheime ingrediënt sinds Tavola! Voeg 600 ml bouillon toe - van een cubeke, dat mag! - en laat alles 25 minuten bubbelen. Blend dan je soep, en proef of er nog iets tekort is. Ik heb nog extra zout toegevoegd... maar ja ik ben een zoute madam hé. Soms kan tomatensoep ook wat suiker gebruiken om dat tomaten zeer acide - zuur - kunnen zijn. Pas wel op dat je niet teveel erbij doet! Schep een beetje soep in een klein potje en probeer uit wat er nog bij moet, zo is niet je hele pot soep naar de vaantjes. Kruiden en vooral goed proeven moet je leren met trial and error - dat is althans mijn ervaring.


Het mogen dan deze week nog geen zomertemperaturen zijn... met dit rode smokey soepje krijg je alvast zin in a nice hot summer!
Geroosterde paprikasoep


Ingrediënten


  • 3 rode paprikas
  • 1 dikke ajuin
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 potje tomateconcentraat met groenten van Elvea
  • 600 ml bouillon van een knorreke
  • peper, zout en misschien wat suiker


1 opmerking

  1. hé merci ! dat klinkt als ene lekkere combinatie! Een logische zelfs, raar dat ik er zelf nooit opgekomen ben. Ga ik zeker eens maken !

    BeantwoordenVerwijderen