Super Moist Chicken...

Ik weet niet hoe dat bij jullie is maar tot twee geleden werden alle kippenlapjes van die droge schoenzolen bij mij. Dat is nu echter definitief verleden tijd. Ik heb een super recept gevonden. Echt waar to good to be true! Volg echter de stappen minutieus op.


Begin met het platslaan van je kippenlapjes. Je kunt dat doen met een echte vleeshamer of bij gebrek daar aan met de onderkant van een sauspan. Ze moeten ongeveer overal even dik zijn. Strooi dan wat fijne bloem in een bord - Francine bloem is daar goed voor - en draai de lapjes daar even door en klop ze dan goed af.


Verwarm boter en olie in een pan waar je een deksel op kunt zetten. Bak de lapjes aan zodat ze licht gekleurd zijn en kruid met peper en zout.


Zet dan het vuur lager - bij mij stond het op 4 - zet het deksel op de pan en de timer op 10 minuten. Kom in geen geval aan het deksel. Je mag het NOOIT opheffen. Het moet toe blijven. Wanneer je timer afloopt, zet je het vuur af en de timer weer op 10 minuten. En het deksel NIET opheffen. Als dan de timer afloopt zijn je kippenlapjes klaar... Je kunt ze gemakkelijk nog een dag of twee in een dichte doos bewaren. Probeer dit recept al eens even uit want volgende week maken we pasta kip op basis van deze kippenlapjes! Mijn vuur is een inductieplaat. Heb je een gewoon electrisch vuur of halogeen zet dan na de eerste 10 minuten je kippenlapjes op een koude plaat.


Ok, qua foto's is dit niet de leukste post... maar écht waar het is een grandioos recept. Jullie zullen me dankbaar zijn!


Ongelofelijke kippenlapjes

Ingrediënten

  • 4 kippenlapjes
  • olie en boter
  • peper en zout
  • fijne francine bloem

1 opmerking

  1. Vanavond geprobeerd. 't Was lekker en is ook goedgekeurd door mijn tafelgenoten :-).

    BeantwoordenVerwijderen