I'm back...!

Het was zalig! Drie dagen Parijs onder een strak blauwe hemel... wie had dat kunnen denken! Eindelijk kregen we het echte vakantiegevoel!


Na een rustig ontbijtje op zaterdagmorgen - als Koen in vakantiestemming is kan ik hem van geen kanten meer opjagen - vertrokken we naar Parijs. Eenmaal ingecheckt in het hotel zijn we naar de Rue Montorgeuil gestapt. Dat is nog voorbij het Centre Pompidou. Het leuke van die straat is dat de winkels - vooral food - daar elke dag open zijn.


De straat is ook verkeersarm en geeft de indruk een permanente markt te zijn. Minder toeristen en meer echte Fransen die hun dagelijkse boodschappen doen. In de buurt vooral in de Rue Montmartre zijn veel speciaalzaken ivm koken. Zo is er een boekenwinkel - La Librairie Gourmande - met alléén kookboeken. Goed voor enkele uren dus...


Je hebt er ook een winkel die al generaties meegaat La Bovida - zowat de Byttebier van Parijs. Moest ik ook even doen natuurlijk.

 
Vergis je niet Koen heb ik niet op sleeptouw bij zulke tochten. De sukkelaar zou zich niet amuseren en erger nog een blok aan mijn been zijn.


Hij heeft ondertussen een Vélib - stadsfiets - gehuurd en is naar de Eiffeltoren gereden. Mora is nog zo'n speciaalzaak. Veel speciaal bakgerief. Ik doe daar inspiratie op voor mijn aankopen in de winkel. Veel personeel en erg traag naar mijn gedacht... Bij Mora heb ik buiten drie kookboekjes voor mijn Bamix ook nog een cute charlotte vormpje gekocht met zo twee hartvormige oortjes.

 
De kruidenierswinkels zijn daar ook de moeite. Ze zitten letterlijk volgestapeld tot vanboven met allerlei olies, kruiden en producten. Ik heb daar ook de sardientjes van la-belle-iloise gevonden. Dat is echt iets speciaals in blik.

 
De eerste winkel buiten Frankrijk is nu naar het schijnt in Nieuwpoort. Als ik aan de zee ben, ga ik eens op zoek. Ja, mijn namiddag was super vlug om... Om acht uur hadden we gereserveerd bij de Café Marly. Ons vast restaurant in Parijs. Ja, ik weet er zijn er veel andere en misschien betere... maar voor mij is dat daar perfect.Mooie mensen die bedienen, prachtig zicht - mijn Eiffeltoren - wat wil je meer! Lekker en goed gekruid eten én niet te grote porties.En my favourite The Cheesecake!

3 opmerkingen

  1. Oh alweer geweldige tips voor als we nog eens naar Parijs gaan... Ga ik zeker bijhouden, nog maar geweest dit jaar, maar genoteerd voor volgende keer! Parijs, een stad waar je nooit genoeg van krijgt... My favourite!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik haal er even mijn Moleskine (Paris edition) bij om alles vlijtig te noteren. Zoveel tips! Ik wil terug naar Parijs, het is weeral veel te lang geleden. :(
    Mijn ouders zijn trouwens in die winkel in Nieuwpoort geweest. Ze waren er over aan het vertellen net toen ik je blog hier had gelezen. :)

    BeantwoordenVerwijderen