Summer pudding...

Al jaren zie ik alle Engelse koks - van Delia tot Jamie -  summer pudding maken. En 't ziet er altijd zo eenvoudig en lekker uit... Veel heb je er echt niet voor nodig. Een lekker brioche brood en zomerbessen. De meeste bakkers maken briochen in het weekend en als je dat in de ijskast steekt, bewaart dat gemakkelijk enkele dagen. Besjes zijn nu overal te koop alhoewel ze nog altijd aan de dure kant zijn.


Neem je sauspannetje en doe er de bessen in met de suiker. Zet op het vuur en kook zachtjes zodat de bessen hun sap afgeven. Niet tot moes koken! Je moet de bessen blijven zien.

 
Nu even wat van het betere knutselwerk. Beleg je vormpjes - vanalles kan, mag zelf een ordinair kopje zijn - met plastiekfolie zodat je de charlotte er gemakkelijk uit kan trekken. Snij nu een rondje uit je brood ongeveer zo groot als de bodem. Dan van die rechte soldaatjes voor de zijkanten.

 
Giet deze vormpjes vol fruit en giet er vooral héél veel sap in. Wacht eventueel een kwartiertje tot het sap goed de boterhammekens doordrongen heeft en voeg nog wat bij. Leg er dan een onderkant in brood op. Sluit de folie.

 
Neem een potje kleiner dan je open bovenkant en zet het op de charlotte. Leg er gewicht in - ik heb mijn bakbonen gebruikt - en laat minstens een nacht in de frigo staan.

 
De volgende dag heb je een super spectaculair gerecht! Geef er nog wat van de saus bij en zure room met suiker... nog een muntblaadje om het af te werken en je mag zo op de cover van Njam magazine!


Mijn proefkonijnen waren erg enthousiast over dit dessert!Zomer pudding


Ingredïenten

  • 115 gram frambozen
  • 55 gram bramen
  • 225 gram bosbessen
  • 75 gram suiker
  • een brioche brood... overschot invriezen en dan eens broodpudding van maken

3 opmerkingen