Un poquito de Mexico...!

We blijven in de vakantiesfeer... een basic receptje waarop je eindeloos kan variëren. Guacomole.


Er bestaan honderden recepten. Ik heb nog maar pas een Mexicaans kookboek gekocht - mijn eerste! - van een grote naam in Mexico : Roberto Santibanez.


Het zijn geen gewone recepten, het gaat echt over de basics van de mexicaanse keuken. Zéér interessant! Hij besteed een heel hoofdstuk aan de guacomoles. Vandaag starten we dan maar met de real classic guacomole - de andere versies volgen.


Nu enkel avocado en lime als hoofdingrediënten. En als enige tool een vork. We gaan voor chunky. Niks te blenden dus.


Zoals altijd zorg dat je eerste klas produkten koopt. Echte rijpe Hass avocados en dikke limoenen waar sap in zit. Lekker zout - Maldon dus - en verse koriander. Simpel maar onverbeterbaar. Naar behoefte neem je een of twee avocados en het sap van 1/2 of 1 limoen. Prak de avocado met je vork - zoals je fruitpap maakt - en voeg onmiddellijk het limoensap toe om verkleuren te voorkomen. Werk af met je zout en wat vers gehakte koriander. Voor diegenen die het graag wat heter hebben... mag er nog wat rode chili onder.


Pas op de hitte zit vooral in de witte membranen en de pitten... Blijf tijdelijk met je handen uit gevoelige zones!


Zorg voor iets lekkers om je guacomole op te lepelen. Ik koop meestal deze zak crostini in de Delhaize. In de hoop dat er nog veel warme zomeravonden komen om te aperitieven wens ik jullie veel succes met de guacomole!

Classic Guacomole


Ingrediënten


 • 1 of 2 avocados
 • sap van 1/2 of 1 limoen
 • Maldon zout
 • rode chili - naar behoefte
 • verse koriander

2 opmerkingen

 1. Dat ziet er heel lekker uit, ideaal als aperitiefhapje... Ga ik eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er simpel en lekker uit. Moet ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen