Weer terug in Kortrijk...!

De vakantie zit erop! Everything back to normal... maar 't was zo zalig. Eigenlijk heb ik buiten slapen, op het strand zitten, veel lezen en lekker eten helemaal niks uitgestoken. Nochtans had ik grote plannen. Véél bloggen - ahumm! - en al mijn foto's op de Mac ordenen... Ik heb wel wat geshopt. Nog een bloesje in de solden, mooie servietjes bij Flament én nog maar eens twee nieuwe kookboeken. Het weer was Belgisch - wolken, zon, af en toe een druppel - en dus best te genieten. We hebben bijna elke dag aan onze geliefde strandbar kunnen zitten.
We hebben daar altijd toffe muziek én de bediening is zéér vriendelijk - ja, echt waar dat kan in Knokke! - ook de broodjes en fruitsla zijn lekker. Wat moet een mens meer hebben...


Het Zoute zelf is erg mooi om te wandelen. Veel kleine, gezellige weggetjes met allemaal mooie villa's. Het is als wandelen door een dure immobiliën cataloog.  Je hebt er groentewinkels om u tegen te zeggen - het is super kwaliteit maar de prijs! - de bakker en de beenhouwer daarentegen zijn zeer betaalbaar.


Een van de avonden zijn we door Koens favoriete nichtje Sabine uit eten gevraagd. We gaan naar "de kljiènen" zei Sabine... en ze bedoelde Claudio. We kennen hem nog van zijn restaurant Dell'anno in Kortrijk. Hij heeft nu in Knokke een mooi, sfeervol restaurantje. Niet te groot wel heel gezellig. Het was een heerlijke avond... vooral met Sabine! En later op de avond ook met Claudio. Dat manneke kan écht wel koken. Nee, ik zeg het verkeerd. Hij kan ongelofelijk goed de smaken in balans krijgen. Dat is een gave. Je kunt het misschien wel voor een stuk aanleren en bijleren maar je moet het volgens mij toch wel in je hebben...


Vrijdagavond hebben we dan ook nog de nacht van het Zoute meegemaakt! Man, is dat een evenement... de hele week is er aan gebouwd. Van 's morgensvroeg hoorden we de buizen klingelen. Tenten werden overal opgezet en tientallen bars geïnstalleerd. Er zou gedronken worden! En dat hebben we alleszins de volgende dag aan het leeggoed gemerkt... Gelukkig was de grote plensbui juist voor de start gevallen zodat 's avonds iedereen droog door de straten kon flaneren!


1 opmerking