Kip met een boozy sausje...!

Tussen Kerst en Nieuwjaar mag ons kippetje wel een beetje feestelijker uit de pan komen. Eigenlijk is het gewoon een aangepast recept van kalfslapjes met Marsala. Gemakkelijk dus. We gaan ons nu niet moe maken... Marsala dat is echt iets om in huis te halen. Dat is zo goed in veel sausjes. En zo'n fles gaat een eeuwigheid mee.


Kippelapjes daar starten we mee. Snij ze in twee zodat ze niet te dik zijn. Je weet wel je een kippenlapje dat lijkt een beetje op een boekje met twee pagina's... Maak die pagina's los van mekaar zodat je twee lapjes krijgt in plaats van zo'n dikke homp. Kruid ze goed met peper en zout.

 
Bak ze aan in een beetje olijfolie en voeg er wat goeie boter aan toe als ze eenmaal in je pannetje liggen te bakken. Wil je de lapjes super moist en zacht hebben dan kijk even terug naar mijn blogpost over supermoist chicken.


Als je kip gaar is neem ze dan uit de pan en leg ze op een warm bord en doe er aluminiumfolie over om warm te houden.

 
Doe nog wat extra olie in de pan en stoof je sjalotjes - super fijn snijden hé! - tot ze doorschijnend zijn. Voeg er dan een goed glas Marsala aan toe en laat wat inkoken. Niet te lang...bij mij was het kantje boordje, ik had bijna niets meer in mijn pan! Voeg nu je kippenbouillon toe en laat weer wat inkoken.

 


Proef even aan je sausje of er nog wat zout of peper in moet... en doe dan je kippenlapjes terug in de saus. Laat alles nog eens goed doorwarmen en bestrooi met peterselie.

 
Ik heb geen room toegevoegd. Het is ook niet echt nodig maar als je wil kan je het nog wat rijker maken en nadat de kippenbouillon ingekookt is nog wat room toevoegen. De saus is dan nog wat zachter van smaak en misschien moet je dan nog wat bijkruiden.  Het is echt een gerechtje met klasse maar toch klaar in twee drie... Met deze saus kan je écht scoren - volgens mij meer een saus van een chef dan van een huismoeder. En en plus je kan ze voor heel veel dingen gebruiken : kalfsvlees, paddestoelen, pasta... you name it...Chicken MarsalaIngrediënten


 • twee kippenborstjes
 • een glas Marsala
 • twee sjalotjes
 • wat bouillon van een blokje
 • olie
 • boter
 • peper en zout 
 • eventueel room / zure room
 • veel peterselie

2 opmerkingen

 1. Beste Lieve,

  Waar zou je in regio Kortrijk een lekkere Marsala kunnen vinden?

  Bedankt,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt best naar Crombez gaan. Zij hebben écht alles en geven een top service... Zeg maar dat je door mij gestuurd bent!

  BeantwoordenVerwijderen