Yvette...

In mijn kookboekenbibliotheek - lang woord hé - heb ik boeken met recepten, boeken met kooktechnieken en kookboeken met verhalen.


  
Ik hou het meest van de laatste soort... want daar leer je meestal een beetje de mens achter de kok kennen. Da's pas boeiend! Waarom ze aan het koken gegaan zijn, wat ze je willen bijbrengen... dat is bijna nog leuker om te lezen dan het eigenlijke boek zelf. Ik hou van een mooi voorwoord. Naar het schijnt leest bijna niemand een voorwoord in een boek. Ik dus wel. En 't kan ook nooit lang genoeg zijn...
Een van mijn leukere kookboeken zijn die van Yvette Van Boven. Yvette is eigenlijk een rasechte Hollandse madam maar ze werkt momenteel ook al in Parijs. Ze is een duizendpoot. Ze schrijft, illustreert en heeft dan nog een restaurant in Amsterdam. Ik vraag me af of ze kinderen en/of een man heeft... Hoe dan ook ik ben een grote fan van Yvette. Ze heeft prachtige kookboeken met super leuke illustraties.


En bijna alles wat in haar kookboeken staat eet ik graag.


 Ik heb het eerste dikke boek Home Made en het tweede Home Made Winter. Nu nog Home Made Summer aanschaffen.


 Maar ik denk niet dat het een probleem zal zijn want ik heb het vandaag al gespot bij Theoria. Het zal dus niet lang meer duren eer ik aan de zomer van Yvette begin!

3 opmerkingen

 1. Is Home Made Summer niet hetzelfde als Home Made Zomer die al op de foto staat, op het stapeltje?
  Of zijn die boeken van het stapeltje niet van jou?

  groeten,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De boeken op de foto zijn inderdaad niet mijn boeken... ! Mijn boeken zijn in het Engels en hebben een andere kaft. En Home Made Summer heb ik pas vanmiddag gekocht maar ditmaal in het Nederlands!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp helemaal waarom Yvette op nummer 1 staat :)

  BeantwoordenVerwijderen