Zondagmarkt in Rijsel...

Gisterenmorgen ben ik weer eens vlug naar de markt gereden... samen met mijn mamma - ons Bomma dus. Het weer zat goed. Wel wat koud maar dat zijn we nu al gewoon. De kinderen komen meestal op zondagavond eten dus die markt 's morgens komt mij goed uit. Ik kan dan nog vlug wat verse spullen halen om iets lekkers te maken.


Ik heb er gisteren twee dikke entrecôtes gekocht bij een gezellig fluitende Franse beenhouwer. Het verbaast mij altijd hoeveel warenkennis de gemiddelde Franse klant heeft. Ik heb nog altijd last om alle delen van een koe uit mekaar te houden maar daar in Rijsel lijkt iedereen dat gewoon als basis kennis te beschouwen. Het is een plezier om aan een kraam te staan wachten je leert altijd wat bij...


Er stond gisteren een Thai op de markt. Met lekkere nems. Niet van die gefrituurde maar van die hele frisse in van die flinterdunne rijstvelletjes.

 
Heel lekker met het pikante sausje... Ik heb al van die rijstblaadjes in huis - dus vroeg of laat krijg je dat hier ook eens op de blog...

4 opmerkingen

 1. Mmm ziet er yummi uit! Trouwens hele leuke nieuwe banner!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke markt in Lille is dit? Als ik het goed voorheb, zijn er verschillende de zondagmorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is de markt op de Place du Concert. Middenin le Vieux Lille en gemakkelijk om naar toe te rijden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. door jouw aanstekelijke enthousiasme, Lieve, zijn we vandaag met een bevriend koppel naar Rijsel naar de markt geweest. Opzet was. Vertrek om 10u00, inkopen doen, aperitiefje nemen, terug naar huis. En dan samen klaarmaken (vooral uitpakken en versnijden) in onze buitenkeuken. Het was een fantastische heerlijke dag. Natuurlijk hadden we ook het weer mee. De nems 'de printemps' hebben we als hapje meegenomen. Verrukkelijk.
  Wat we allemaal kochten. Oesters, gamba's, broodje met vijgen en amandelen, taartje (quiche) met 'giroles' en 'cèpes', cake van champignons, stukje kaas en 2 nems. Dus uitgebreide apero. Voor hoofdgerecht een dikke biefstuk (hebben ik bij thuiskomst meteen gemarineerd) gegrild met een aardappelpureetje en groenten in de oven (paprika's, courgette, ui).
  Leuke dag, voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de tip !

  BeantwoordenVerwijderen