Allé Frank, ik ben klaar...!

Waar blijft dat mooi weer nu Frank...? Ik ben klaar! Mijn terras is mooi geschuurd, de plantjes staan in de potjes en ik heb bij Dille&Kamille een nieuw gieterke gekocht...


De grote werken - mijn twee reuze bloempotten vullen, stel ik nog wat uit tot na de ijsheiligen. Alhoewel met al die verschuivingen in ons klimaat vraag ik me af of ik daar nog rekening moet met houden...
De zakjes kolen staan ook al klaar voor vanavond. Ja, ik doe vandaag sowieso mijn eerste barbecue.

 

Sofie was jarig op één april maar door een aanval van de bof - en geloof me 't was serieus! - is het feest uitgesteld tot vanavond. Buiten eten zal er nog niet bij zijn denk ik maar misschien juist een glazeke drinken op dat proper terras... Veel speciaals wordt het niet. It will be the usual stuff. Veel eikenbladsla, kommersla à la Bomma, dikke tomaatjes van bij Francis, en een berg geraspte wortels. Want sinds Pasen heb ik een nieuw attachment voor mijn KitchenAid. Ik kan nu bergen wortels raspen in enkele minuten.


En zeggen dat ik zeventien jaar gewacht heb om dat stuk aan te schaffen. Hoe kan een mens zo dom zijn?
Op de grill komen er enkel lamssteakjes en biefstuk te liggen. Geen vette worsten vandaag want Koen wil vermageren dus moet ik lijnvriendelijk koken. Just lean meat. En een superlekkere fruitsla voor dessert. Niks om dik van te worden dus.


Alhoewel ik voor alle zekerheid een voorraadje Australian Ice Cream in mijn diepvries heb liggen. Koen kan soms plots van gedacht veranderen...!

2 opmerkingen

  1. Wij twijfelen ook aan een kitchen aid...het is niet niks die aankoop...ik zeg altijd tegen mijn man, "veel geld voor een mixerke"...maar hij vindt het echt noodzakelijk...ik hou de boot nog wat af...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij kochten er ééntje tweedehands, van een collega-leerling uit de bakles van mijn man. Toen ik met mijn rechterhand in een gips toch cupcakes kan bakken dankzij de kitchen aid, wist ik dat het een goede aankoop was ;-).

    Goedele

    BeantwoordenVerwijderen