Hot, hotter, hotst...!

Nee, nee, ik klaag niet... ik ben blij met het mooie weer! Maar koken - iets met extra warmte bedoel ik - doe ik nu zeker niet! Assembleren en combineren. Moeilijk is dat niet want het aanbod van lekkere groentjes en rijp fruit is nu gigantisch. Een klassieker zoals tomaat mozarella is altijd goed maar een beetje originaliteit kan geen kwaad en is goed voor de eetlust...
Ik geloof dat ik het idee van dit recept opgepikt heb bij onze vriend Jamie. Die jongen is een krak in het combineren van smaken.


Zoek lekkere rijpe perzikken. Witte of gele maakt niet uit. Kies wat je lekker vindt. Pel ze zoals tomaten. Inkruisen en onderdompelen in kokend water. Dan even laten schrikken onder de koude kraan en pellen. Snij ze boven een kommetje - om het sap op te vangen - in partjes. Proef of ze lekker zoet zijn. Zoniet voeg een tiny bit of sugar toe. Was en droog je sla.


Zachte sla nemen - gewone groene of eikenblad.


 
Neem een bol echte buffelmozarella en reepjes gedroogde hesp.

 
Ganda, Parma, Prosciutto...whatever. Assembleer alles op een bord of een grote schaal. Werk af met geroosterde, grofgehakte macadamia noten - mijn favoriete nootjes van het moment.  Weer eens wat anders dat die eeuwige pignons des pins. Strooi wat Maldonzout en peper over de sla en de kaas. Overgiet - rijkelijk zou ik zeggen - met je allerbeste olijfolie.Neem er een lekker stukje stokbrood bij of indien je het koolhydratenarm dieet volgt... een glaasje rosé om je te troosten.

Perzik MozarellaIngrediënten


 • enkele rijpe perzikken
 • buffelmozarella
 • gedroogde ham
 • lekkere malse sla
 • nootjes bv. macadamianuts
 • olijfolie
 • Maldonzout en peper

2 opmerkingen

 1. Water loopt hier in mijn mond...heb net slaatje binnengespeeld met couscous en yoghurtdip met verse munt. Maar dit idee neem ik mee voor de volgende lunch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben geen fan van slaatjes, maar dit lijkt toch wel wat voor mij, sans de sla dan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen