FitnessFood...!

In het kader van de actie  "Weg met de Vakantiekilos" gaan Sofie, Marie-Julie en ik naar de Fitness.


We proberen twee à drie keer per week te gaan. Onmiddellijk na ons werk. Eerst wat op de crosstrainer - twintig minuten serieus + vijf minuten cool down - en dan nog eens twintig minuten op de fiets. Lastig dat zoiets is... gelukkig hebben we een TV-scherm voor onze neus. Ik kijk de hele tijd naar Njamm. En honger dat ik dan krijg... ! Na de cardio gaan we de martelmachines te lijf. Iets voor je billen. Enorm pijnlijk de dag nadien. Dan iets voor je buik. Voel ik helemaal niks van de volgende dag. Vermoedelijk doe ik dat dus knal verkeerd... en tenslotte nog enkele oefeningen met gewichten voor onze armen. Om van die échte Madonna armen te krijgen. Hoop doet leven hé...
Thuis gekomen neem ik eerst een zalige douche en dan duik ik de keuken in. Voor iets lekker én gezond. Want je kan onmogelijk rommel eten als je zo hebt afgezien...


Mijn soepje van vandaag is echt een sportsoepje. Rode biet is de favoriete groente van de sportmensen. Vooral van de renners. Rode biet zorgt ervoor dat je bloed meer zuurstof opneemt. Dat is dus pure epo uit de natuur...
Koop wat verse rode bietjes en lekkere worteltjes... Zet je oven aan op 180°C. Snij je bieten en wortelen in gelijke stukken. Leg ze op je bakplaat en giet er wat olijfolie over.


Vergeet niet het zout en de tijm. Bak ongeveer een twintigtal minuten. Breng alles over in een kookpot en giet er een liter bouillon bij. Laat nog even wat koken en zet er dan je mixer in. Het resultaat... bloedrode soep!


Nu kun je ze onmiddellijk eten met wat koele zure room... of je legt wat meer geduld aan de dag en laat ze even goed koelen in de frigo. De soep is het allerlekkerst koud. De soep is zoet van smaak door de gecarameliseerde bietjes en wortelen dus het tegengewicht van de frisse zure room - gekruid met peper en zout - is écht noodzakelijk.


Je hoeft natuurlijk helemaal niet te gaan sporten om van deze soep te kunnen genieten... maar geef toe het is toch wel écht flink om zo te gaan sporten...
Geroosterde wortel en rode bietsoepIngrediënten


 • een zestal kleine rode bietjes
 • wat worteltjes
 • bouillon
 • zout
 • olijfolie
 • tijm
 • wat zure room
 • eventueel wat dille
5 opmerkingen

 1. ge moet echt niet gaan voor madonna-armen ! Da's zo enorm lelijk !
  Rode bietensoep, da's nostalgie voor mij. wij deden daar yoghurt in. Vroeger vond ik dat heel lekker, maar de laatste jaren smaakt deze soep me niet meer. Maar ik heb het nog nooit met verse rode bieten gemaakt en zeker niet in combinatie met wortel. Misschien toch nog eens proberen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rode bietjes vind ik heerlijk. Tot nog toe dronk ik rodebietensap, maar ik ga zeker ook eens deze soep proberen. En ja, drie keer in de week gaan sporten, da's heel flink. Volhouden hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net met rode bieten uit eigen tuin een grote pot van deze soep gemaakt! Lekker!!!
  Er kunnen meteen een aantal porties in de diepvries��
  Heb er nog een takje lavas aan toegevoegd voor wat extra pit. Gebruik dat zalige, snelgroeiend plantje heel vaak in soepen en pastasaus.
  Bedankt voor het recept! Morgen ga ik ook sporten, en daarna... soep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm! Klinkt super heerlijk! Rode bieten en zure room zijn sowieso een zalig combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alweer een overheerlijk recept :-) Vandaag met heel veel plezier de post opengedaan en there it was, de stokjes. Ze krijgen een ereplaats en wachtend op een laatste september hittegolf. Super Merci en tot de volgende Blogpost!

  BeantwoordenVerwijderen