Never call the pizzaboy again...!

Na deze én de volgende blogpost gaan jullie nooit ofte nooit meer de pizzaboy bellen. Als je het recept onder de knie hebt - en het is werkelijk super easy - besef je dat je al jaren te veel geld hebt uitgegeven aan pizza. Niks is simpeler om te maken dan pizzadeeg.

 
Start er mee om de basisingrediënten in massa aan te kopen... dan kan je wanneer je maar wil een pizzadeegje in mekaar te draaien. Koop bloem om pasta te maken. Die van de foto is het merk van de Bioplanet maar in de Delhaize heb je er ook - DeCecco semola di grano duro - het is een blauw en geel pakje. Het staat bij de zelfrijzende en de pannekoekenbloem. Die staat nu standaard in mijn voorraadkast. Dan gist. Droge gist. Ook Delhaize zelfde rek. Dan heb je nog juist een koffielepel suiker en een koffielepel zout en wat water nodig. That's it!


Begin met je gist te activeren. Giet het lauwwarm - belangrijk dat het lauw is! - in een maatbeker en doe er je suiker - voedsel voor het gist - en de gist bij. Roer door mekaar en laat vijf minuten staan. Na vijf minuten zie je schuim verschijnen. Dat moet. Dat is actief gist.
Giet nu je bloem met de koffielepel zout in de pot van je mixer. Zet de deeghaak op je mixer.
Volg nu even mijn filmpje.

Voilà... da's vlug hé! Het enige dat je nu nog moet doen is je deeg er even uitnemen en doorkneden met wat bloem en er een mooie ronde broodvorm aangeven.


Doe wat olijfolie aan je handen dan plakt het deeg niet. Veeg je pot van je mixer goed in met olijfolie en leg je bolleke deeg er in.


Plastic erover en het mag een uurtje op kamertemperatuur rusten en verdubbelen in volume.Tot zover deze blogpost. Vervolg krijgen jullie in het lange weekend. Haal alvast de volgende ingrediënten in huis.


De groentenpasta van Elvea, een zakje of twee geraspte mozarella en gemalen parmezaan. Ik veronderstel dat je wel tijm of provencaalse kruiden in huis hebt en anders breng daar ook nog maar een potje van mee.
Je kan je deeg al maken want het bewaart zeker vier tot vijf dagen afgedekt met folie in de frigo.
See you soon!PizzadeegIngrediënten


 • 330 g pastabloem - dat is bloem met veel gluten nodig om soepel deeg te krijgen
 • 8 gram droge gist
 • 1 koffielepel suiker - gebruik echte maatlepeltjes en geen gewone koffielepel
 • 1 koffielepel zout
 • 250 ml water
 • wat olijfolie om de pot in te smeren

2 opmerkingen

 1. Zou dit ook lukken met het programma om te kneden van de thermomix ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat het perfect zal gaan met de Thermomix... Ik zal het volgende keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen