Zondagmarkt...!

John stond nog maar juist met zijn twee voeten weer op de grond - hij was nog maar enkele uren geland na een deugdoende vakantie in Kroatië - én toch kreeg ik hem zover om mee naar de markt in Rijsel te gaan. Na die vakantie was zijn ijskast toch leeg en moest dus nodig worden gevuld. Niks beter in dit geval dan de markt ... en daarbij het was écht lang geleden! Het begin van de herfst met al die paddestoelen en noten... ik wil dat niet missen. Bij mij was Koen toch niet thuis.
 Hij moest natuurlijk samen met Vincent - onze burgemeester - meedoen aan de befaamde bruggenloop in Kortrijk.
Tijd zat dus...! Ook ons Noortje was van de partij.

Moesten jullie je afvragen op hoeveel manieren je elegant en origineel een boodschappenmand kunt dragen... doe dan misschien wat inspiratie op bij Noor!

De paddestoelen en dan vooral de cèpes waren weer schitterend.


 

Ik heb die ene hele grote op de weegschaal gekocht. Zeven euro veertig heeft hij gekost. Maar ik kan er wel de hele familie mee eten geven...
Bij de pompoenen heb ik eindelijk een soort gevonden waar ik al lang naar op zoek ben. De spagetti pompoen. Op alle Amerikaanse blogs kom ik dat ding tegen maar nog nooit ofte nooit heb ik dat bij ons kunnen kopen.
Voilà en die dikke op de weegschaal dat is nu de mijne! Volgende week gaat hij onder het mes. Ik laat jullie dan meegenieten...
Verse hazelnoten... nog nooit gekocht of geproefd maar het ziet er zelf als tafelversiering schitterend uit. Nog juist een eekhoorntje te kort!
Om ons uitstapje af te maken hebben we nog een koffietje gedronken op terras -  en we moesten buiten zitten van John alhoewel Noor en ik door en door verkleumd waren.  Mannen hé!


8 opmerkingen

 1. Lieve,
  Bij 't Goed ter Heule (in Lauwe) hadden ze vroeger alleszins ook spaghettipompoenen. Ik heb er ook ooit nog een klaargemaakt. http://www.tgoedterheule.be/pompoenen/pompoenen.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goeiemiddag, klopt, bij goed ter heule kan je er kopen ( 2 weken geleden toch ) dus daarheen - heel leuke blog, ik kijk er met veel plezier naar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook - eindelijk ! - een spagettipompoen gekocht ! gewoon in delhaize nog wel ! Ik had me al voorgenomen op zoek te gaan naar zaadjes zodat ik ze volgend jaar gewoon zelf kan kweken, maar ik heb ze nog nooit gegeten en ga dat toch maar eerst eens preberen. Ik ben benieuwd naar wat jij er mee gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die spaghettipompoen, daar moet ik dus naar op zoek. Misschien bij Delhaize in Brugge (fingers crossed)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve, hier een receptje met spaghettipompoen
  http://www.vier.be/demoestuin/recepten/spaghettipompoen-bianco/70802
  zelf al geprobeerd met (zelf gekweekte pompoen) en het was overheerlijk.
  Gr, Anthony

  BeantwoordenVerwijderen