Soep voor Obelix...

Een heerlijk soepje met twee keer niks van ingredïenten maar met geweldig veel smaak. Bovendien geeft het onze mannen nog wat extra kracht - en da's altijd mooi meegenomen hé!
De enige aankoop die je waarschijnlijk moet doen is een grote groene selder. Ik veronderstel dat je een ajuin en twee patatjes in huis hebt en een blokje boter zal er ook nog wel in je frigo liggen...
Deze soep moet je gewoonweg maken. Het lijkt niks maar ze is romig en vol van smaak. De som is meer dan de delen in dit geval. Bovendien goed voor de portemonnaie!
Snij de bladeren van je selder en snij enkele stelen in reepjes. Twee grote handen vol heb je nodig. Snij dan twee patatjes in blokjes en een kleine ajuin of een halve grote. Leg alles tesamen in je soeppot. En voeg er een serieuze klomp boter aan toe. Hier nu eens niet zuinig zijn... de lekkere smaak krijg je juist door het stoven in zoveel boter. En zoveel boter is dat nu ook weer niet op één liter water. Als je aan je lijn denkt eet dan misschien vandaag geen dessert of laat je glaasje wijn eens staan. Stoof nu je groenten op een middelhoog vuur - 5 à 6 bij mij - tien minuten lang. Zet desnoods je timer aan want echt waar die tijd is nodig om die lekkere smaak in de soep te krijgen...
Voeg dan een liter bouillon toe - kip of groentenbouillon is het best - en een halve koffielepel gedroogde dille. Ja, raar hé gedroogde en geen verse! Laat dan pruttelen op het vuur. Zo'n twintigtal minuutjes tot alles gaar is. Dan de blender in en nog een half koffielepeltje dille erbij.En de soep is klaar! Je kan er nog wat room bijdoen maar gezien de calorïen van de boter zou ik dat niet doen en de soep is romig van zichzelf.Dit brouwsel is volgens mij dé ideale manier om je man een flinke hoeveelheid selder toe te dienen. Hopelijk is het resultaat ernaar!
Groene seldersoepIngredienten


 • een groene selder
 • twee medium patatjes
 • een kleine ajuin of een halve grote
 • een flinke kluit boter - zie foto
 • gedroogde dille

3 opmerkingen

 1. Ik ben geen fan van selder...maar deze soep ziet er wel héérlijk uit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmm ! ik heb keiveel gegeten daarstraks maar krijg toch zin in deze soep !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm... ééntje om te noteren. Ik eet elke dag verse soep, dus ik kan af en toe wel een nieuw receptje gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen