Bosbessenboost...!

Hoewel ik al heel wat kookboeken in de kast heb staan en er op regelmatige tijd nog eentje bijkoop, ga ik toch nog altijd naar de bibliotheek. Daar speur ik dan het hele kookboekenrek af naar nieuwigheden die ik nog niet gekocht heb. Zo heb ik een soort van preview en kan er dan eens op mijn gemak in rondneuzen. Echte goeie exemplaren probeer ik dan te bestellen maar soms zijn ze al uitverkocht en niet meer te krijgen. Gelukkig krijg ik dan van Annemie - de vrouw achter de boekhandel Theoria - een internetadresje door om verder te zoeken. En heel af en toe komt het voor dat ik een boek uitleen dat eigenlijk al in mijn boekenkast staat.Deze week was dat weer eens het geval. Al lezend in het saladeboek van Mindy Fox kreeg ik een déjà-vue. En na enig zoekwerk in de bibliotheek - nee, die staat nog altijd niet op alfabet - kon ik het kookboek ontdekken...
Maar 't is echt wel een goed boek! Ik raad jullie het ten zeerste aan. In onze bibliotheek in Kortrijk kun je het alleszins vinden - als je tenminste drie weken kunt wachten tot ik het weer gebracht heb...
Het slaatje met bosbessen en feta is echt origineel en ook verschrikkelijk gezond. Allemaal antioxydanten om onze vrije radicalen te pakken. Super!
Koop tenminste drie doosjes bosbessen. Een pakje verse munt en échte Griekse feta. En verder is er eigenlijk niks te doen dan alles in een bord te leggen en er wat peper en zout over te strooien en een flinke scheut olijfolie. Dat is alles! Geen azijn of geen citroensap nodig. Origineel hé! Bessen met zoute kaas. Ik vind het lekker en ga het zeker eens als sla geven bij lamskoteletjes. Want Pasen komt nader en dan eten we lam...!Ik weet niet of het jullie opgevallen is maar mijn bord is krak hetzelfde als in het boek. Als dat geen
oog voor detail is dan weet ik het niet meer...Bosbessen met feta


  • drie pakjes bosbessen
  • 20 blaadjes munt
  • zoveel feta als je wilt
  • peper en zout
  • olijfolie

Geen opmerkingen