Coconuts...!

Sorry... sorry... jullie hebben deze week lang moeten wachten op mijn blogpost. Maar! Ik heb een goed excuus. Ik was een beetje ziek. De avond dat ik deze post wilde schrijven, kreeg ik ongelofelijk veel maagkrampen. I was near to death! Mensen, was dat verschrikkelijk. En niks, niks hielp. Pijnstillers, lauwe coca cola... niks geen effect. Koen had ongelofelijk veel compassie maar dat hielp natuurlijk ook niet. Na een uitputtende nacht en een dag op yoghurt te hebben geleefd is de toestand bijna genormaliseerd. Ik ben dus terug in staat om te bloggen!
Vandaag een leuk, fris en Thais geïnspireerd gerechtje. Een visje in cocosmelk. Weinig ingredïenten en weinig werk. Very, very Rue de Surène dus...


Neem twee kokosnoten... neen, neen, grapje, dat was juist maar voor de foto...! Gewoon een blikje kokosmelk is véél gemakkelijker.Koop gewoon wat witte visfilet. Wat je maar wilt. Hou er gewoon rekening mee dat de ene vissoort makkelijker uit mekaar valt dan de andere. Wil je een mooie, dikke stukjes vis neem dan lotte of kabeljauw. Schelvis - mijn goedkope keuze - is een ander paar mouwen.
Die valt rap uiteen in kleine brokjes en je hebt meer een vissoepje dan een écht visgerecht. Maar het is wel even lekker.
Snij de vis in gelijke, hapklare stukken en marineer even met wat citroengras, gember, knoflook en olijfolie. Een halfuurtje in de frigo is meer dan genoeg.
Bak dan even mét de marinade - kort - in een pan met wat boter of olijfolie. Vergeet niet goed te kruiden. Zout dus. Voeg er nu de kokosmelk bij en laat het citroengras er ook nog even bij liggen. Proef of het niet te flauw is en anders voeg er nog wat zout en een beetje peper aan toe.

Werk af met véél frisse koriander en wat fris limoensap. Lekker met wat basmati rijst of rijstnoedels.

Witte vis, kokosmelk en korianderIngredïenten


  • witte vis zonder vel
  • een teenje look
  • een klein stukje gember - de grote van een vingerkootje
  • kokosmelk - gewoon een klein blikje - het mag géén soep worden 
  • koriander
  • limoen
  • olijfolie, zout en peper

1 opmerking