Haloumi... de Delhaize uitdaging!

Ik ben dus niet in de prijzen gevallen. De ceviche van zalm heeft gewonnen. Ja, wat zeggen ze ook al weer... meedoen is belangrijker dan winnen?


Al bij al was het wel leuk om te doen. Ik doe hier meestal wat ik wil en maak de receptjes waar ik zelf zin in heb. Werken met een opdracht is weer eens wat anders. Je wordt uit je comfortzone gehaald. De opdracht was : op basis van de titel zelf het recept in mekaar steken. We hadden drie keuzes . Een ceviche, een paasdessert en een lentegerecht met couscous en haloumi. Na enig nadenken viel onmiddellijk dat Paasdessert af. Bakken daar pas ik voor. Ceviche, ja, dat is vis in iets zuurs leggen. Dat leek met té voor de hand liggend en dus bijgevolg bleef alleen de haloumi nog over.


Gewoon bakken in de pan en er dan een slaatje met couscous bij maken leek te eenvoudig. Alhoewel - heel eerlijk - vind ik zo haloumi wel het allerlekkerst  Ik ben het dus weer eens te ver gaan zoeken. Haloumi inpakken in een aubergine. Waar was mijn verstand? Rue de Surène staat voor simpel en makkelijk én is nooit, nooit ingewikkeld! Kijk, na deze challenge  kom ik weer eens met mijn twee voetjes terug op de grond. Lieve mensen als je me nog eens van die onmogelijke inpakdingen ziet doen, willen jullie me dan alsjeblieft alsjeblieft tegenhouden? Herinner me dan even  aan mijn missionstatement : weinig ingredïenten, eenvoudig uitvoerbaar en haalbaar voor iedereen.
Ok, het recept dat jullie in het maandblad van Delhaize - het Delhaizemagazine - terug gaan vinden is wel lekker en simpel. Wat doen ze? Juist, ze gaan de kaas even marineren. Met wat chili en tijmblaadjes.
Goed gevonden! Heb ik natuurlijk helemaal niet aan gedacht. En dan er nog wat kerstomaten en prosciutto bij. Simpel hé. Echt, moest Rue de Surène in dit geval niet even tilt geslaan hebben, had ik ook met zoiets simpel en een eenvoudig op de proppen kunnen komen.

En zo heeft Rue de Surène even een les in nederigheid gekregen...

Geen opmerkingen