Radijsjes op z'n Frans...

Voor mij is de manier waarop de Fransen radijzen eten altijd een raadsel geweest. Radis beurre...
Wat en hoe die boter met die radijzen moest gecombineerd worden is me nooit echt duidelijk geworden tot een paar weken terug.

Al surfend belandde ik bij een Franse blogster en wat zag ik... ja, radijzen met boter. Ze smeren werkelijk boter - échte boter wel te verstaan! - op hun radijzen én dan nog gaan ze nog even door het zout et voilà : Le Radis beurre!
Maar waarom doen ze dat nu vragen jullie - en ik tot voor kort - je nu af? Als je gewoonweg een radijsje in het zout doopt en dan opeet, heb je altijd een lichte bittere aftertaste. Doe je nu wat boter op die radijs voor ze door het zout gaat dan verdwijnt al de bitterheid en heb je een succulent radijsje!

Ik heb de proef op de som genomen en dus een aantal radijsjes mét koude boter en een aantal  zonder boter afwisselend opgegeten en werkelijk het is een héél verschil.

Dus als je de volgende keer een bundel radijsjes in je boodschappenmand legt vergeet dan niet even langs de zuivel te passeren voor een pakje boter...

1 opmerking