Diner en blanc... vierde editie!

Vorige dinsdag was het reeds de vierde keer Le Diner en Blanc in Kortrijk. Ik was het helemaal uit het oog verloren met alle drukte van de vakantie.

Gelukkig bezit je na drie keer al wat routine en hadden John en ik het menu op een, twee drie in mekaar gestoken. We gingen voluit voor de formule KISS - Keep it Stupid Simple. John zou een gaspacho maken als voorgerecht en ik de klassieke aperitiefhapjes van huize Byttebier : hummus en caviar d'aubergine als dip met groenten en crostini.
 
Als hoofdgerecht een salade composé integraal samengesteld uit de mis-en-place van Johns restaurant keuken. Verse rucola salade, knapperige boontjes, kerstomaatjes, gekookte krielpatatjes, enkele hard gekookte eitjes, garnaaltjes, gravad lax en in kruiden gemarineerde zalm. De vinaigretten heb ik bij mij thuis gemaakt en that was it... Arne en Philippe zorgden voor het dessert dus daar hadden we geen omzien naar.
Het weer, dat was een ander paar mouwen... Goed weer locaties zijn er bij de vleet maar binnen locaties voor 190 personen is niet evident. Gelukkig had Koen nog een stadsgebouw achter de hand... een ontwijde kerk vlak naast Cowboy Henk.
Raar hoor zo'n kerk zonder kerkstoelen en altaar...!
Gelukkig was er een goeie belichtingsexperte - Gwenda - aanwezig die er onmiddelijk de sfeer in bracht door het ene licht te doven en het andere aan te steken.
Voor de rest zorgden de creatieve aanwezigen voor de nodige sfeer...En volgend jaar vieren we al ons eerste lustrum!

Geen opmerkingen