How to survive X-mas!

Yep, we zijn weer zover. Sinterklaas is achter de rug en nu zijn we in een rechte lijn op weg naar X-mas! Gezien mijn job very, very X-mas related is, moet ik de nodige voorbereidingen treffen om de maand december zonder kleurscheuren door te komen...

Deze week ben ik dus al serieus gaan winkelen om de basisstock aan te vullen. Voor mijn liefste Simone - onze engel des huizes die was, plas en kuis doet - heb ik acht bussen easy strijk ingeslagen! De kassierster aan de kassa van de Delhaize vroeg of ik gelijk een jaarvoorraad kocht! Voor onze ontbijtjes van de maand december staan er acht pakken Jaqmotte intense en vier potten frambozenconfituur klaar. Zes pakjes groene thee met citroen om 's avonds voor het slapengaan te drinken... en de diepvries zit vol groene boontjes, spruitjes, bloemkool en brocolli. Voor Koen staan er drie deo's en zes tuben tandpasta in de kast. Kwestie dat hij niet op cruciale momenten over die details begint te zagen - ja, een man heeft soms echt geen gevoel van timing. Wie zaagt er nu over deo en tandpasta in het heetst van de strijd? Zolang ik maar ontschiminkswatjes heb is er volgens mij geen probleem...
Nu, wat het eten betreft met Kerstavond... is Sofie diegene die bij ons de menu bepaald. Ze is super, maar dan ook super klassiek. Het moet hertekalf met Grand Veneursaus zijn. Vergezeld van appeltjes in de oven en airelles. Gelukkig heeft mijn goeie vriend Marc de beenhouwer al die dingen in december gewoonweg in zijn toonbank liggen en zal het een fluitje van een cent zijn om die Kerstmaaltijd in een te steken. Kwestie van verstandig boodschappen te doen...
December is eigenlijk een zálige maand voor Foodies als ik... als maar dan ook alles vind je nu! Ik sprokkel dan ook overal foldertjes en bestudeer die grondig.

Als je een toertje door de stad doet vind je overal lekkernijen. Ik ga bij iedereen langs en de ganse decembermaand eten we heerlijkste dingen.
 En werk heb ik er niet aan!

4 opmerkingen

  1. voor niet-fooodies of luie foodies, is x-mas het seizoen waar er van alles in de winkels liggen, lekker en gemakkelijk klaar te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's! En ik kan je dochter enkel maar gelijk geven, ik vind klassieke kerstmenu's ook zalig! Fijne kerst(werk)dagen :-)

    BeantwoordenVerwijderen