Caviar...

Soms moet je gewoonweg je ijskast opruimen en de sukkelaars die vergeten in de groentenschuif liggen nog even een mooi moment geven...
Zo lagen er vandaag nog enkele courgettes - er was een vaag plan om deze week courgetti te maken - een halve zak spinazieblaadjes en nog enkele schattige aubergines - overshot van de vorige Mezze workshop. De courgettes heb ik gewoonweg de thermomix ingesmeten met wat kippenbouillon en toen ze eenmaal gaar waren geblend met de verse spinazieblaadjes. Het halve potje zure room - restje van het weekend - is er ook ingevlogen en dus staat er nu een romig Popeyesoepje in mijn frigo!Ik was eigenlijk van plan om de kleine aubergines te roosteren in de oven met Ras-el-Hanout. Maar vanmiddag sprak me dat voor geen meter aan. Dus terwijl ik de logeerkamer/rommelkamer terug naar een minimalistische setting bracht, stonden mijn aubergines - ingesmeerd met olijfolie en met de nodige gaten ingeprikt - gewoonweg op zijn geheel in de oven. Na een goeie dertig minuten waren ze super zacht geroosterd en klaar om te veranderen in een homemade caviar d'aubergine.


Very, very simpel... Je lepelt het vruchtvlees uit de geroosterde aubergines en dan heb ik het gewoonweg gemixed met wat lekkere olijfolie, Maldon zout en wat peper.
Om het écht op smaak te brengen heb ik er nog wat fris citroensap aan toegevoegd, et voilà... mijn homemade caviar d'aubergine!


Da's voor vanavond met Koen bij ons zomers glaasje rosé.
Voor diegene die zelfs dit teveel vinden... er is wel degelijk een shortcut.


Delhaize heeft een zàlige caviar d'aubergine die ik bijna de hele zomer op voorraad heb staan om in één, twee drie super gezellig te kunnen aperitieven...

Homemade caviar d'aubergineIngredïenten


  • enkele aubergines
  • Maldonzout
  • peper
  • wat citroensap
  • een lekker olijfolie

Geen opmerkingen