Tomatentijd...

Nu, ja.., nú op het einde van de zomer, moet je héél veel tomaten eten! Ze zijn momenteel op zijn allerallerlekkerst.
Gisterenmorgen kreeg ik een telefoontje van Kurt. Jullie herinneren jullie nog wel die toffe kerel met de prachtige groententuin? Wel, hij belde me dat hij verse tomaten uit zijn tuin voor mij had. Dat moeten ze mij dus geen twee keer zeggen... verse tomaatjes recht uit den hof! Als je zo'n product hebt, moet je het echt niet ver zoeken.
Gewoon wat Maldon zout en een lekkere olijfolie and that's it.
Maar 't waren véél tomaten en dus heb ik toch nog even iets anders gemaakt. Een receptje van onze vriend Yotam Ottolenghi.
Eentje uit zijn laatste boek Plenty More. Een heerlijk groentenkookboek!
Ik heb er een tof filmpje van gevonden op You Tube en ik laat het hier aan jullie zien. Ik kan het zelf niet beter uitleggen vandaar. En... hij heeft zo'n cute accent!


De ingredïenten heb ik zelf nog even voor jullie gefotografeerd zodat je perfect weet wat je moet in huis hebben. Het enige speciale is de pomegrante molasse... maar die vind je héél gemakkelijk in de Turkse winkels. Hier in Kortrijk dus bij Rachmann in de Zwevegemstraat. Vind je het niet,  gebruik dan héle oude en stroperige balsamico. Pomegranate molasse is gewoon langzaam ingekookt sap van de granaatappel en heeft een zoetzure smaak. Voor de rest heb je een rode ajuin nodig, een granaatappel en een rode paprika. En ja, nog wat oregano maar je kan ook basilicum nemen, maakt echt niet zoveel verschil. Ik heb het slaatje al ettelijke keren gemaakt maar om er een volwaardig gerecht van te maken doe ik er op het einde mozzarella bij...


 

Dus hier is jullie filmpje en ik zou zeggen enjoy!

Tomaten en Granaatappelsalade à la YotamIngredïenten


  • tomaten in alle soorten en kleuren
  • een rode ajuin
  • een rode paprika
  • pomegranate molasse ( een en halve eetlepel)
  • witte wijnazijn (twee koffielepels)
  • 60 ml olijfolie
  • Maldonzout
  • oregano of basilicumblaadjes

Geen opmerkingen