Le temps des cérises...

Eerst en vooral een dikke sorry omdat ik jullie zó lang op een blogpost heb laten wachten...
Maar ja, het was vakantie voor mij en dus verschrikkelijk druk. Alles wat ik tijdens het jaar "on hold" zet, moet dan worden afgewerkt. Je zou het de grote inhaalbeweging kunnen noemen! De eerste week heb ik volop besteed aan de Grote Kuis zoals reeds gemeld in de vorige blogpost en de tweede en derde week ben ik hele dagen op stap geweest met familie en vriendinnen. Ik ben in Rijsel, Gent, Knokke,Wenduine en de Haan geweest.
                      Koen op sjieke strand van Knokke met zijn super coole Delhaize strandtas... 
    Het prachtige, eindeloze strand tussen Wenduine en De Haan.
 
                      De verborgen wijngaard achter het Sint Pietersplein in Gent.

    De  kleurige Fermob stoeltjes op het terras van de Vooruit in Gent.


                     Rijsel - dichtbij en toch zo écht weg van huis...Ik heb overal leuke dingen gezien en gedaan en ondertussen ook meestal nog lekker gegeten. En natuurlijk heb ik zelf ook nog het een en het ander gekookt... Twee maal hebben we zestien mensen op bezoek gehad en dat was natuurlijk super gezellig maar dat brengt ook wel het nodige werk - boodschappen/koken/afwassen - met zich mee. Vandaar dus de lange stilte op mijn blog! Ik was druk bezig...
Maar vandaag heb ik voor jullie een leuk en gemakkelijk zomerreceptje/dessertje. Kersenijs! Nu ben ik écht geen fan om alle ijs zelf te maken. Er is tenslotte een reuze aanbod van lekker ijs te vinden in de winkels. Maar kersenijs... dat vind je niet gauw en dus wou ik dat wel eens proberen. De tijd van de dikke, donkere kersen is tenslotte kort en nog korter is de periode dat ze betaalbaar zijn.
Het recept is bovendien lijnvriendelijk wat in deze periode van het jaar ook mooi meegenomen is.
Je hebt juist wat rijpe kersen nodig, Griekse yoghurt en suiker/honing/zoetstof. En als kitchentool een blender. Klinkt gemakkelijk hé!

Het recept vraagt om 300 gram ontpitte kersen. Kersen ontpitten is een smerig werkje en doe er dus absoluut niet je beste kleren voor aan. Gegarandeerd zit je onder de rode spetters! Ik bezit een échte kersenontpitter maar om eerlijk te zijn, gebruik ik liever mijn officemes met scherpe punt dan die ontpitter. Werkt twee maal zo vlug.

Blend de kersen met 150 gram Griekse yoghurt en één koffielepel suiker. Proef even of het voldoende zoet is. De ene kers is de andere niet en misschien moet je wat extra suiker toevoegen. Werk af met nog een klein scheutje - niet veel enkele druppels is genoeg - citroensap.
Doe dan alles in je ijsblokjeslader en laat de boel bevriezen. 
Na een uur of drie vuur kan je al de blokjes in je blender mixen tot je een romig, lekker ijsje krijgt...

Kersenijs.Ingrediënten  • 300 gram kersen - zonder steeltjes of pitten gewogen
  • 150 gram volle Griekse yoghurt
  • 1 of 2 koffielepels suiker - begin met één koffielepel en pas geleidelijk aan. De ene kers is de andere niet!
  • enkele druppels citroensap

Geen opmerkingen