De mooiste foodwinkel van Kortrijk...

Zondagmorgen ben ik een stukje kabeljauw gaan halen bij Harm van 't Vissershuys. Harm is samen met Dorothy en Johan Lanckman een vaste waarde wat vis betreft in Kortrijk...
Ik wist al van horen zeggen dat Harm zijn winkel een facelift had gegeven maar ik was écht niet voorbereid op het resultaat!
Waw! Top zèg... zo mooi! Very, very scandinavian en minimalistisch.
Vaut le voyage zoals ze zo mooi zeggen in de Guide Michelin!
En natuurlijk kan je er ook een lekker stukje vis kopen om een super easy zondags gerechtje met te maken. Want op zondag heb ik absoluut géén zin om veel werk van mijn eten te maken. Lezen, bijkletsen met mijn ventje,youtube kijken en op het gemak een badje pakken zijn dan mijn prioriteiten...
Ik vroeg Harm om een stukje kabeljauw mét vel. Zo ben je zeker dat je vis niet in stukken uiteen valt.
Met wat kerstomaatjes en een puntpaprika - ze lagen te verkommeren op mijn groenteschaal - heb ik  een simpel ovengerechtje in mekaar geflanst. De kerstomaatjes snij je gewoonweg in de helft en de paprika in reepjes. Leg dan alles in een bakblik en doe er wat olijfolie, Maldonzout en een goeie scheut balsamico over. Zet dan de groentjes zonder de vis een dertigtal minuten in een oven van 180°C.

 Kijk af en toe eens in de oven en als de tomaatjes hier en daar een klein bruin kantje krijgen leg je de vis bij in de schaal. Vergeet niet dat beestje wat zout te geven en een royale scheut olijfolie. En als er nog wat tijm op je vensterbank staat, knip er dan wat takjes van af en vlei ze op je visje.

Nu geef je de boel nog een minuut op vijftien twintig tot de vis mooi gaar is. En die is gaar als hij overal mooi wit is. Ik haal de vis zeker een keer of drie vier uit de oven om te controleren of hij al gaar is. Niks is viezer dan vis eten die halfgaar is...  Dus beter een keer teveel kijken dan een keer te weinig!
Ik heb er nog wat gestoomde groene boontjes bijgegeven. Koen heeft zelfs geen patatjes gekregen maar ik heb dat gecompenseerd met een lekker dessertje!


Kabeljauw met kerstomaatjes uit de oven.Ingrediënten


 • een ferm stukje kabeljauw
 • een bakje kerstomaatjes
 • wanneer je er eentje hebt, een paprika
 • Maldonzout
 • olijfolie
 • balsamico

2 opmerkingen

 1. Dat zou me zeker smaken :-). En weer wat bijgeleerd: kabeljauw op vel kopen om ervoor te zorgen dat die niet uiteen valt. Nu weet ik waarom ik hier graag langskom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja... een recept alleen is niet genoeg hé. Ik probeer écht zoveel mogelijk weetjes door te geven. Zelf leer ik meestal op de klassieke manier... met vallen en opstaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen