Le Temps des Fraises...

De eerste inlandse aardbeien zijn er weer. Spijtig! Want ik eet liever de Spaanse. Zoeter en lekkerder dan die van onze serres... Pas eind augustus worden de aardbeien van bij ons écht lekker.


Veel suiker en wat citroen wil nog eens helpen. Een andere methode is roosteren. Juist hetzelfde als met de pompoen in de winter. Zo krijg je heel wat meer smaak en zoetheid.


Verwarm je oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de aardbeien in twee en meng ze met twee eetlepels suiker. Leg ze op de bakplaat en strooi er een snuifje zout over. Ja, ik weet het dat klinkt raar maar het brengt echt de zoetheid naar boven. Laat ze 20 à 25 minuten roosteren. Ze mogen een beetje bruin worden aan de kantjes.


Rooster ondertussen een boterhammeke, leg er wat cottage cheese of platte kaas op en beleg met de nog warme aardbeien... Mmm!
Kan ook koud in de yoghurt of met een bolleke vanille ijs.Geroosterde aardbeien

 • 2 bakjes aardbeien
 • 2 eetlepels suiker
 • een snuifje zout

7 opmerkingen

 1. Ik koop de mijne altijd bij de marokkaanse groentenwinkel en die zijn in smaak niet te vergelijken met die van de supermarkt! Zo lekker dat die zijn ! En goedkoop !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip... we hebben in Kortrijk ook Marokkaanse winkels, ik ga er ook eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wacht maar tot die van Kieldrecht rijp zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmm, ziet er weeral supereenvoudig en overheerlijk uit! Moet ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als ze nog wat zon krijgen zijn ze nog beter - probeer ze ook een korte draai van de pepermolen te geven - de smaken komen nog meer naar boven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, die zon laat wel op zich wachten... De peper heb ik in huis, dat is geen probleem!

  BeantwoordenVerwijderen