Pffff....!

Vanavond om acht uur komen mijn gasten... Alles is klaar, de tafel is gedekt en de mise en place is afgewerkt.


Gelukkig is super Bomma komen helpen. Maar ik heb het nu wel gehad. Met de mensen van vanavond erbij heb ik gekookt voor 52 man sinds begin juli.

 
Ik heb bijna het gevoel dat ik een klein restaurant run... Om het doenbaar te houden heb ik iedere keer - op enkele kleine nuances na - dezelfde menu gegeven. Dat maakt het makkelijk om de boodschappen te doen. Ja, iedere keer opnieuw : bij Harm van de viswinkel,  bij Marc Mylle den beenhouwer, bij Francis mijn groentenboer en dan last but not least den Delhaize. Alleen al voor de boodschappen heb je énorm veel tijd nodig. En dan is er nog de minutieuse voorbereiding. Gelukkig heb ik sinds enkele maanden een supermachien : mijn Foodsaver!

 
Het is een toestel om vacuum te trekken. Je kan dus je groenten twee dagen van te voren versnijden, vacuum trekken en dan op de dag zelf gewoon de zak opensnijden. Héél gemakkelijk! Ik probeer zo veel mogelijk klaar te hebben zodat ik 's avonds ook kan genieten van mijn leuke gasten.Mensen denk aan mij vanavond... en als je vannacht eens op staat om een plasje te doen bedenk dan... en Lieve, zeg, die staat nu af te wassen!

Geen opmerkingen