Tomatentijd...

Ongelofelijk hoeveel soorten tomaten je tegenwoordig kunt vinden... Gewoon in de Delhaize hebben ze al een stuk of vijftien soorten. Bij de groentenboer kun je er nog meer vinden. 
Wisten jullie dat tomaten eigenlijk bij het fruit horen? Dus zo raar is de combinatie niet die ik jullie vandaag voorstel... Tomaten/perzikensla!


Ja, en over perzikken gesproken... we hebben nu ook een nieuwe soort die overal opduikt - de ufo. Precies een perzik die ze plat geslagen hebben, of eentje dat nooit volwassen geworden is. Wel lekker! Natuurlijk moet alles goed rijp zijn. Dus de tomaatjes nog even in je groenteschaal in de keuken leggen - NOOIT in de ijskast - en de perziken ook op kamertemperatuur houden. Snij ze in partjes - de puristen kunnen ze even in heet waren steken en pellen - dan gewoon mengen met mekaar. Zout toevoegen, een tikkeltje peper en goed wat olijfolie. Geen azijn, het zijn acide vruchten. Voeg een klein beetje suiker toe... en brokkel er dan goed wat zoute feta over. Simpel maar goeie combinatie... Try it yourself!Tomaten perzikken fetasla


Ingrediënten

 • lekkere rijpe tomaten
 • rijpe ufo perzikken
 • tijm - verse!
 • olijfolie - zéér lekkere
 • Maldon zout
 • beetje peper
 • beetje suiker

5 opmerkingen

 1. ik vind spijtig genoeg weer gene lekkere tomaten bij delhaize momenteel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmmm, ziet er heerlijk uit. Prachtige foto's, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer eens zeer nuttige inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tomaat, groente of fruit? Blijkbaar steeds een twistpunt geweest. Wiki zegt echter: "In 1893 besliste het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten dat de tomaat voor de Amerikaanse wet als groente (en niet als fruit) moet worden beschouwd. Het proces was aangespannen in verband met de verschillende belastingtarieven die golden voor fruit en groenten. In België en Nederland wordt de tomaat vaak gezien als groente omdat ze meestal 'in de pot' bereid wordt"

  BeantwoordenVerwijderen