Frisse, zéér frisse Tatziki...!

En het blijft warm, zéér warm... ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik heb vannacht amper een oog dicht gedaan. Snikheet was het in onze slaapkamer! Ik heb dus bijna de hele nacht liggen lezen op mijn Ipad. En... enkele leuke nieuwe blogs ontdekt.  Dat is dan weer het voordeel van zo'n doorwaakte nacht!  Met al dat surfen ben ik op een nieuw receptje voor Tatziki gestoten.


Niet écht nieuw natuurlijk maar toch een héél klein beetje anders. De basisingrediënten had ik al in huis. Komkommers en verse munt - je weet maar nooit wanneer Koen zin krijgt in een Mojito - liggen altijd in mijn frigo tijdens de zomer.  Griekse yoghurt eet ik ook elke dag een potje... én de mascarpone heb ik onderweg naar huis opgepikt in de Delhaize.


Het verschil bij dit recept zit dus gewoonweg in de Mascarpone. Lekker romig en zacht... véél beter dan alleen met yoghurt. 't Is misschien maar een detail maar 't is er een dat kan tellen. Voor de rest volg je gewoonweg de vertrouwde procedure. Komkommer in kleine dobbelsteentjes snijden. Goed uitpersen - met je hand, dat is het eenvoudigste - om alle vocht eruit te krijgen. Meng met een volledig potje Griekse yoghurt en twee eetlepels Mascarpone. Voeg veel zout en veel peper toe. Giet er tenslotte nog een goeie scheut olijfolie bij.


Meng met wat vers gesneden munt - optioneel moet niet als je niet van munt houdt... En voeg een ietsiepietsie citroensap toe. Proef voortdurend tot het naar je gedacht is. Zet in de ijskast om goed af te koelen. Wij hebben er een geroosterd broodje met sla en avocado bij gegeten...


Voor de lookfanaten... je mag er een heel teentje look in persen. Wij houden het lookvrij om onze klanten morgen niet weg te jagen!
Tatziki


Ingrediënten


  • 1/2 komkommer
  • een potje Griekse yoghurt
  • twee eetlepels Mascarpone
  • Maldon zout
  • peper
  • olijfolie
  • munt - optioneel

Geen opmerkingen